Mesut Papatya uzun yıllar eğitime katkı vermiş değerli bir isim. Öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı gibi görevlerin ardından getirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini de yıllarca başarıyla yapan bu değerli hemşehrimiz, Hükümetin ülke genelinde başlattığı bir çalışma sonucunda görevden alınmış ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Uzman olarak atanmıştı.
Mesut Papatya ile birlikte İlimizin 8 İlçesinde görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınmışlar ve başka görevlere atanmışlardı. İşte bu 8 İlçe Milli Eğitim Müdürü haksızlığa uğradıklarını belirterek konuyu yargıya taşımış ve yargıda onlara haksızlığa uğradığınız doğrudur sizi eski görevlerinize iade ediyoruz şeklinde bir karar alınca haksızlığa uğrayan aralarında Mesut Papatya’nın da bulunduğu 8 İlçe Milli Eğitim Müdürü eski görevlerine dönmüştü.
Mesut Papatya göreve döndüğü gün ilk ziyaretini İlçemiz Kaymakamına yapmış ve daha sonra Müdürlük katına inerek Müdürlüğe vekalet etmekte olan Şube Müdüründen görevi devir almıştı.
İşte onun Müdürlük katına indiğinde karşılanış şeklini yakından izleyenlerden biri olarak gördüğüm manzara şuydu; Mesut Papatya uzun yıllardan beri birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşları onu çok seviyor ve sayıyordu. Geri dönüşüne de çok sevinmişlerdi. Benim o karşılanıştan çıkardığım sonuç bu oldu.
Mahkeme kararı ile eski görevlerine dönen İlçe Milli Eğitim Müdürlerine görevi Müdürlüğe vekalet eden Şube Müdürleri devretti. Görevde olan İlçe Milli Eğitim Müdürleri her ne hikmetse devir günü orada bulunmamak için izin alıp gitmişlerdi. Buda benim dikkatimi çeken bir husustu sizlerle paylaşmak istedim.
Mesut Papatya ile birlikte diğer 7 İlçe Milli Eğitim Müdürünün mahkeme kararı ile döndükleri görevlerinde kalacaklar mı? Kalacaklarsa ne kadar kalacaklar. Kalmayacaklarsa nasıl alınacaklar şu an itibarıyla bir muamma. Ancak tatlı koltuklarından olan müdürlerin boş durmadıkları hususunda bilgiler alıyorum. O müdürlerin Ankara’yı mesken edindikleri ve tekrar o tatlı koltuğa oturmak için her yolu denedikleri hususlarında bilgiler alıyorum. Aldığım bu bilgilerin doğru olup olmadığını bekleyip görmek lazım.
Mahkeme kararı ile eski görevlerine dönen İlçe Milli Eğitim Müdürlerine tavsiyem görevden alınmadan önce nasıl başarılı çalışmalar yapıyorsanız şimdi de yapın, hatta daha fazla gayret gösterin ki, sizi siyaseten görevden alanlar belki utanırlar diye düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Evet Mesut Papatya, aramıza tekrar hoş geldin. Görevde ister kısa ister uzun kal ama çalışmalarını sakın ha aksatma. Sana güvenen ve haksızlığa uğradığını kabul ederek seni görevine iade eden mahkemeyi de başarılı çalışmalarınla bak ne kadar doğru karar almışız dedirt. Ben senden bunu bekliyorum.
AKYAZI NET’İN YAŞ GÜNÜ
Akyazı Net önceki gece 14.yaş gününü gerçekleştirdiği mükemmel bir gece ile kutladı. Düzenlediği gecesine Akyazı protokolü eksiksiz katıldı. Bu da gösteriyor ki, gecenin sahibi değerli kardeşim Alaattin Onur seviliyor.
Alaattin kardeşim düzenlediği gecesinde geçmişte olduğu gibi bu yıl dönümünde de görevlerinde ve işlerinde başarılı olduğunu tespit ettiği kurum ve kişilere de birer başarı plaketi verdi. Alaattin Onur verdiği plaketlerle işlerinde ya da mesleklerinde başarılı olan sizleri yakından takip ediyorum ve takdir ediyorum. Takdirlerimi de bu plaketlerle ispatlıyorum diyordu.
Akyazı Net’in sahibi sevgili kardeşim Alaattin Onur başta olmak üzere tüm çalışan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Nice yıl dönümlerinde birlikte olmayı umut ediyor ve başarılarınızın devamını temenni ediyorum.