Akyazı’da görev yapmakta olan basın mensupları olarak bizler geçtiğimiz hafta sonu efsane Kaymakamımız (İstanbul Vali Yardımcısı) Cemalettin Özdemir’i Akyazı’da ağırlamıştık. Yaşadığımız asrın depreminde efsanemizle birlikte gece gündüz demeden çalışanları da ağırlama nedeniyle davet etmiş ve bir kez daha efsanemizle o çalışanları bir araya getirmiş ve bir daha yaşamak istemediğimiz o gece ve günleri bir kez daha yaşama imkanı bulmuştuk.
Davetimize katılanlar tarafından efsane Kaymakamımıza öylesine içten ve candan ilgi gösterildi ki, gösterilen o candan ilgi ağırlama gecemize davetli olarak katılan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile Gazeteciler Birliği Başkanvekili Müjdat Çetin’in de dikkatinden kaçmadı. Nitekim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Yenihaber Gazetesindeki köşesinde Akyazı’nın vefası ve bir güzel gece başlığını attığı güzel ve de anlamlı bir yazı kaleme aldı.
Matur yazısında efsanenin Akyazı’ya kazandırdıklarını bir kez daha dile getirirken yazısına şunları da eklemişti “Ben 30 yıllık meslek hayatımda bir idareciyle böylesine sevgi bağı kurulduğunu hiç görmemiştim. Cemalettin Özdemir’in Akyazı’da olduğu dönemde de bunu anlamamış olacağım ki, zaman zaman kendisini eleştirdik. Ben Akyazı’nın vefasını bir idarecinin görev yaptığı yer için nasıl fedakarca çalışabileceğini orada gördüm. Bu yüzden yemeği organize eden meslektaşlarımı teşekkür ederim. Cemalettin Özdemir’i de bunca yıl unutulmayan hizmetleri ve kurduğu dostlukları için tebrik ederim” BenVde Cemiyet Başkanımız Sezai Matur’a hem gecemize katılmasından dolayı hem de yazdığı bu anlamlı yazıdan ötürü şahsım ve arkadaşlardım adına teşekkür ediyorum.
Düzenlediğimiz gecemizle ilgili sürekli övgü dolu sözler işittik. Bize övgü dolu sözler sarf edenlere de teşekkür etmeyi görev sayıyorum. Yine gecemizle ilgili olarak sitemler aldığımızın da altını çizmeliyim. Bana ve arkadaşlarıma sitem edenler Kaymakamımızla bizim de aramız iyiydi. Kendisini sever ve sayardık o muhteşem gecenize bizi neden davet etmediniz” le ilgiliydi. Herkes bilir ki, efsane Kaymakamımızı Akyazı’da sevmeyen bir eldeki parmak kadar azdır. Takdir edersiniz ki, Kaymakamımızı sevenlerin tamamını davet etsek bırakın onları oturtmayı ayakta duracak yer bile bulamazdık.
Ben ve arkadaşlarım daveti yaparken Kaymakamımızla birlikte yakın çalışma arkadaşlarını davet edelim hususuna dikkat ettik. Belki eksiğimiz olmuştur ama yine de adil bir davet olduğuna inanıyorum.
Konuyla ilgili olarak yazdığım “ Efsaneye sevgi seli” başlığını taşıyan yazımda teşekkür ettiklerim arasında zamanın Özel İdare Müdürü Cengiz Bilgin’le İlçe Spor Müdürü Metin Yılmaz’ı isimlerinden bahsetmeyerek eksik bırakmışım. Her iki kamu görevlisi kardeşlerimde deprem boyunca müthiş çalıştılar. Haklarını yememek lazım. Ayrıca Cengiz Bilgin kardeşim düzenlediğimiz vefa gecesinde de biz basın mensuplarına büyük katkı verdi. Kendisine verdiği o katkılar içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürüm de Ülkemizden yaklaşık 3 bin kilometre uzaklıkta bulunan Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde öğretmenlik mesleği icra etmekte olan sevgili kardeşim Selva Karataş Doğaç için olacak. Aramızda bu kadar uzak mesafe olmasına rağmen bizi, yaptıklarımızı ve yazdıklarımızı takip eden bu güzel kardeşim bana gönderdiği mesajında efsane Kaymakamımızın Akyazı’ya kazandırdığı eserleri yazarken Dokurcun Lisesi binası ile Lojmanını atladığımızı belirtti. Değerli Kaymakamımız bize o kadar çok eseri miras olarak bıraktı ki, o yaptırmayı unutmadı ama biz yapılanları yazarken unutuverdik. Hatırlattığı için Selva kardeşime teşekkür ediyorum. Selva hocamız ayrıca efsane Kaymakamımıza aracılımızla selam ve saygılarını göndermiş ben de aracılık yapıyorum.
Şimdilik bu kadar diyerek yazıma noktayı koyuyorum.