Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın Afyon’da yaptığı Akyazı’da görev yapan basın mensuplarına yönelik konuşma Sakarya genelinde gündem olmaya devam ediyor. Konuşmasının üzerinden günler geçmesine ve bir grup basın mensubunun konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgisine sunduğu açıklama ile kendisi cevap vermeye davet edilmesine rağmen Hasan Akcan’dan çıt çıkmıyor.
Dediğim gibi Hasan Akcan’ın yaptığı konuşmanın boyutu Akyazı’yla sınırlı kalmadı Sakarya’ya kadar uzandı. Çalıştığımız Gazeteler, hazırlayarak kamuoyunun dikkatine sunarak herkesin bilmesini istediğimiz açıklamamızı yayınlayarak Sakarya kamuoyunu bilgilendirmiştir.
Bunun yanı sıra Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur konuyla ilgili iki de etkili yazı yazmış ve Akyazı’da görev yapan bizlere destek vermiştir. Ayrıca beni telefonla arayan RATED Başkanı sevgili kardeşim Remzi Adıyaman da her türlü desteğe ve eyleme hazır olduğunu söylemiştir.
Hem şahsım hem de arkadaşlarım adına Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Sezai Matur’a, RATED Başkanı Sayın Remzi Adıyaman’a ve açıklamamızı yayınlayan Gazetelere teşekkür etmeyi görev sayıyorum ve de teşekkür ediyorum.
Hasan Akcan Afyon’da şunu söylemiş, bunu söylemiş, şöyle çamur atmış, böyle çamur atmış bir kez daha yazıp sizleri yormak istemiyorum. Çünkü yaptığı o konuşmada ne söylediyse ve biz de nasıl cevap verdiysek tamamı yayınladığımız açıklamamızda yer almıştır. O nedenle detaya girmeden kısaca Hasan Akcan Afyon’da Akyazı’da görev yapan tüm basın mensuplarını töhmet altında bırakan bir konuşma yapmıştır diyeyim.
Öncelikli olarak yayınlanan açıklamamıza imzalarını atan basın mensupları olarak bizler Hasan Akcan’ın isnat ettiği hiç bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz. Kendisine hiç de yakışmayan sarf ettiği o çirkin sözleri de misliyle kendisine iade ediyoruz. Atmak istediği o çamur tutmamış bilakis kendisinin kirlenmesine neden olmuştur. Temizlenmesi ise hayli zaman alacaktır.
Hasan Akcan’a şimdi bir kez daha şu soruları sormak istiyorum. Hiç zaman geçirmeden cevaplamalı. “Makamına gelip kiramı ödeyemiyorum bir fatura keseyim ben de o parayla kiramı ödeyeyim diyen ve senin de makamından küfürler yaparak kovduğun gazeteci kim? Hangi Gazeteci ya da Gazetecilerin para musluğunu kestin? Kestiğin o para musluklarını daha sonra kimlere akıttın ve akıtmaya devam ediyorsun? Afyon seyahati Belediyeye kaç paraya mal oldu? “
Hasan Akcan’ın Afyon konuşmasında söylediği tek doğru söz “Şayet 2019 yılında yapılacak olan seçimde tekrar seçilirsek yine buraya geleceğiz” sözüdür. Bunun gerçekleşmesi için partinin seni tekrar aday göstermesi, sonra da yapılacak olan seçimi kazanman gerekiyor. Bunun çok çok zor olduğunu sen de biliyorsundur.
Bir sözüm de Afyon seyahatine katılan Meclis Üyelerinedir. Onlara da şöyle sesleneyim” Sayın Meclis üyeleri; Başkan Akcan Akyazı’da görev yapan biz basın mensuplarını ayırım yapmadan hepimize birden sallarken ve de töhmet altında bırakan sözler ederken içinizden aklıselim biri çıkıp da Başkan konuşmana dikkat etmelisin. Herkesi böyle töhmet altında bırakamazsın. Kimi kovmuşsan onun adını vermelisin” demesi gerekmiyor muydu. Neden diyemediniz. Hadi AK Partili Meclis üyesi kardeşlerimiz söyleyemedi peki MHP’li Meclis üyelerine ne oldu da sessiz kaldılar. İşte ben buna bir anlam veremedim. Meclis Üyeleri herhalde konuşmak gümüşse konuşmamakta altındır tekerlemesinden esinlenmişlerdir diye düşünüyorum.
Bir sözüm de Muhasebe Müdürü içindir. Ey Muhasebe Müdürü; Başkanına “Her Cuma günü bazı gazeteciler mesai saatinden sonra Belediyeye gelip para alıyorlardı. Kasada olmadığı için ben de sağdan soldan dilenerek para bulup onlara veriyordum” demişsin. Başkanına böyle söylemişsen şimdi soruyorum; “Her Cuma günü mesai bitiminden sonra Belediyeye gelip senden para alan Gazeteci ya da Gazeteciler kim” O isimleri açıklamak senin için artık beş vakit namaz gibi farz olmuştur. Açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum. Aksi halde seni de iftiracı olarak kamuoyuna lanse edeceğim. Bilgin olsun. Eğer söylememişsen çık ortaya adam gibi açıkla.
Belediye Başkanı Akcan, kendisinden yolumuzu ne zaman asfalt yapacaksınız diye soran hanımlara “Konuşmama limon sıktınız. Çatlasanız da patlasanız da size asfalt yok. Ben belediyenin tek bir kuruşunu haksız yere harcamam ve çarçur etmem, ettirmem ” diye cevap vermişti.
Akcan’a, seminer için gittiğiniz yerde İlla da sıcak su olmasını istiyordunuz o zaman o semineri Afyon yerine Kuzuluk ya da Taşkesti kaplıcalarında da yapabilirdiniz. Hatta size ders veren kimseyi de Akyazı’da getirebilir ve masrafı çok aşağılara çekebilirdiniz. Yapmadığınıza göre fuzuli olarak değerlendirdiğim Afyon seyahati nedeniyle Belediyeyi zarara uğratmadın mı? Parasını çarçur etmedin mi? diye sormak istiyorum. Ayrıca bir an Has an Akcan ve ekibi sıcak sudan yararlanmak için Afyon’a gittiklerine göre bizdeki sıcak sular herhalde kurumuştur da bizim mi haberimiz yok diye düşünürken birde baktım ki, AK Parti istişare toplantısını Kuzuluk İhlas Kaplıca tesislerinde yapıyor. Demek ki bizim sular yerinde duruyormuş diyerek o düşüncemi değiştiriverdim.
Bir de Başkan Akcan Afyon konuşmasının hemen başında it ürür kervan yürür diyerek bize hakaret etmek istemişti. Kendisine aynı seviyede cevap verirsek bize ayıp olur dedim ve şöyle cevap vereyim istedim Sayın Akcan it ürür mü? Kervan yürür mü? Bilmem ama benim ve arkadaşlarımın bildiği bir şey var o da şu “biz it dalaşına hazırız. Bu dalaş sonrasında it ürüyecek mi? Kervan yürüyebilecek mi? birlikte göreceğiz.
Hasan Akcan her ne hikmetse konuşmasında Afyon seyahati ile hiç ilgisi olmamasına rağmen Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım’ı da karıştırmış. Yıldırım için o hafızdır. Ne o ne de ben Belediyelerimizin paralarını çarçur ettirmeyiz demiş. Sayın Yıldırım’ı bilmem ama kendisinin paraları çarçur ettiği ortada.
Hasan Akcan’ın bahse konu olan isimleri açıklama zamanı gelip geçmiştir. O isimleri hiç vakit geçirmeden açıkla ki, herkes bilsin. Ayrıca şayet açıklarsan açıkladığın isimler arasında bulunmayan basın mensuplarından da özür dilemelisin. Sen borcu sevmezsin o nedenle özür borcunu yerine getirmelisin.
Ha yukarıda anlatmaya çalıştığım hususları es geçersen ne olur. Onu da hemen söyleyeyim. Bu yol ADLİYEYE uzanır. NOKTA…….
Yazımı şöyle bağlayayım; Akyazı’da ben gazeteciyim diyen ancak şu ana kadar hiç ses vermeyenlere şunları söylemek istiyorum. Hasan Akcan’ın yaptığı o konuşma sizi hiç rahatsız etmedi mi? Etmediyse sözüm yok. Ettiyse sesinizi neden duyamıyoruz. Böyle durumlarda ne etliye ne sütlüye karışmayalım diyemezsiniz. Sessizliğiniz devam ederse o zaman biz de Hasan Akcan o sözleri onlar için söylemiş diye değerlendiririz. Hatırlatayım istedim.