AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile Ak Parti yetkililer, her ne kadar seçim Haziran 2023 de yapılacak diyorsalar da seçim sanki yarın yapılacakmış gibi çalışıyor olmaları ufukta bir erken ya da baskın seçimin yapılacağının bir işareti olarak değerlendirilebilir.
Ak Parti Akyazı öylesine sıkı bir çalışmanın içinde ki, onlardaki bu sıkı çalışmayı ve belli etmemelerine rağmen telaşlarını görenler “ Seçim ister zamanında ister erken yapılsın bu seçimin kendileri için kolay olmayacağını artık onlarda anladı” demekten kendilerini alamıyorlar.
Gerçekten Ak Partililer sıkı çalışıyorlar. Çalışmak başarmanın temel taşıdır sözüyle hareket eden Ak Partililer özellikle de geride bıraktığımız ramazan ayında çalışma vitesini bir hayli yukarılara taşıdılar.
Aslına bakarsanız Akyazı Ak Partinin kalesi konumunda. Bugüne kadar yapılan seçimlerde her zaman yüksek oy almayı başardılar. Hatta aldıkları oy oranı ile de Marmara bölgesi birincisi oldular.İlçe yönetiminin çalışmalarına il başkanı, Büyük Şehir Belediye başkanı ve milletvekilleri de büyük destek veriyor. Nitekim bu ramazan ayı içerisinde milletvekillerinin biri gitti ikisi geldi. İkisi gitti üçü dördü geldi. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp partilerine, özellikle de genel başkanlarının tekrar Cumhurbaşkanı olabilmesi için oy istiyorlar.
Şimdi geleyim o AMA’ya; Yapılan bu seri çalışmalar onları hedefe götürür mü bilmiyorum ama bildiğim tek şey var o da bu seçimde işlerinin hiç de öyle kolay olmadığıdır. Günde en az iki kez yapılan fahiş zamlar, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve paramızın pul olması, geçim zorluğu Ak Partinin en büyük handikaplarıdır.
Onlarda bunu gördükleri için çalışmalarına hız verdiler ama bugün itibarıyla eski güçlerinde olmadıklarını kendileri de biliyor ve görüyorlar. Çünkü oylar artık çantada keklik değildir. Hatta oylar aslanın ağzında değil, midesine kadar inmiş durumdadır. Çalışma vitesini yükseltme nedeni de budur.
Gerçek manada hayat pahalılığı ve geçim zorluğu aldı başını gidiyor. İktidar pahalılığı frenlemek için çabalıyor ama freni patlayan aracı durdurmaya o gayret yetmiyor. Hatta her geçen gün uçurumdan aşağıya yuvarlanış hızlanıyor.
Ak Partililer gittikleri yerlerde artık tepkilerde alıyorlar. Onlar her ne kadar o tepkileri duyurmamaya çalışıyor olsalar da artık kamufle edemiyorlar. O tepkileri sağır sultan bile duymaya başladı. Çünkü milletin dayanacak gücü kalmadı.
Ak Parti çalışıyor. Peki muhalefet ne yapıyor dersiniz. Bana göre Akyazı muhalefet maalesef beklenen ölçüde bir çalışma sergileyemiyor. Eskiden de böyleydiler. Bunun altını çizmeliyim. Yaptıkları cılız çalışmalar onlara iktidarın yolunu açmaz. Bunu sadece Akyazı için söylüyorum. Zira muhalefet partileri genel başkanlar ve genel merkez düzeyinde iyi çalışıyorlar. Akyazı onların hızına henüz ayak uydurabilmiş değil.
Bir de tepede oluşan ittifakı Akyazı genelinde göremiyorum. Zaman zaman bir araya geliyorsalar da bana göre o bir araya gelme yeterli değil. Hatta bazı partilerin tek başlarına çalıştıklarını da görüyorum. Bu durum muhalefete zarar, Ak Partiye yarar sağlar. Hatırlatayım istedim.
Bir hatırlatma da okurlarımıza yapayım. Bundan sonra sıklıkla siyaset ve belediyeyi yazıp sizleri bilgilendireceğim.