10 Ocak günü çalışan gazetecilerin dayanışma, birlik beraberlik günü olarak kutlanır. Gün nedeniyle Belediye başkanı Bilal Soykan ve belediyenin basın Müdürü Akın Erdem, YRP Genel başkan yardımcısı Selçuk Geyveli ve İlçe başkanı Ayhan Arslan ve bazı yöneticiler, belediye başkan yardımcımız Ali Özer, MHP’li meclis üyesi Murat Öz, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Şeyda Tok, Ebe hemşire Birgül Köse, MHP’nin (KAÇEP) kadın, aile, çocuk ve engelli politikalar başkanı Sema Göktepe, üyesi Melisa Çınar, MHP İlçe yönetim kurulu üyesi Oya Azizoğlu, Kızılay’ımızın şube başkanı Mustafa Birincioğlu, milli ve şampiyon güreşçimiz Kamil Özdağ bizzat ofisimize gelerek, çok sayıda da sevenimiz telefonla ya da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla günümüzü kutladılar, bana ve dava arkadaşım değerli insan Kenan Certel’e başarı dileğinde bulundular. Hepsine ayrı ayrı hem şahsım hem de Kenan hocam adına teşekkür ediyorum. Bizim anlayışımızda bu duruma “yarım elma gönül alma” denir. Bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.
Ancak öyleleri var ki, günümüzü kutlamaları gerekirken sesleri sedaları çıkmadı. Kimler mi? mesela siyasi partiler, mesela odalar, mesela muhtarlar, mesela bizi sever gibi görünen sözde dostlar. Bunlardan ses seda çıkmadı. Önemli değil.
Bu saydıklarım günümüzü kutlamış olsalardı ömrümüz mü uzayacaktı. Bir paye mi alacaktık. Elbette hayır. Ancak, dostlar veya dost bildiklerimizin böylesine anlamlı günlerde kendilerini göstermeleri, ses yükseltmeleri karşı taraftan bekleniyor.
Peki, kutlamadılar da ne oldu. Ne kaybettik. Kocaman bir hiç. Konuyu neden gündeme getiriyorum. Hemen söyleyeyim. Yaşamınız boyunca hiç keser gibi olmayın ve sürekli olarak kendinize yontmayın. Hızar gibi olun. Bir size bir de karşınızdakilere yontun demek için.
***
Kaymakamımız ve belediye başkanımıza çağrımdır
Akyazı, Sakarya’mızın önemli İlçelerinden biridir. Biz gazetecilerde sizler gibi İlçemizin huzur, refah ve güzellikler içinde olmasını arzu ediyoruz. Nüfusu 100 binleri bulan İlçemizde görev yapıyor olmanız sizleri memnun ve de mutlu etmelidir.
Bu güzel İlçemiz zaman zaman Bakanlarımız, Valimiz, Büyükşehir belediye başkanımız ve önemli makamlarda bulunanlar tarafından ziyaret edilir ve sizlerde o misafirlerimize ev sahipliği yaparsınız. Bunlar güzel ve anlamlı oluşumlardır.
Ancak, İlçemizi ziyaret eden o değerli misafirlerimiz geldiklerinde biz gazetecilerin haberi bile olmuyor. Haberimiz ya onlar gelip gittikten sonra, ya belediye basından, ya da misafirlere ev sahipliği yapan sizler şayet bu ziyareti sosyal medya hesaplarınızdan yayınlarsanız ve bizde o bilgiyi görebilirsek işte o zaman oluyor. O zaman da “atı alan Üsküdar’ı geçmiş oluyor”
Ben şahsen bunu önemli bir eksiklik olarak görüyor ve değerlendiriyorum. O nedenle eğer bir gizlilik durumu yoksa böyle ziyaretlerin yapıldığını bilmemiz ve takip etmemiz gerekiyor. hatta ev sahipliği yapan Kaymakam, Belediye başkanı ya da Kurum yetkililerinin şayet o ziyaret ilçe dışında herhangi bir mahallede ya da yerdeyse o zaman basın mensuplarının o ziyareti takip edebilmeleri için araç bile tahsis etmeleri gerekir.
Eskiden böyleydi. Devir değişti. Şimdi ağır misafirlerimiz İlçemize gelip gidiyorlar haberimiz bile olmuyor.
***
Bir de unutmadan sorayım. Sakarya’da Sayın Valimizin ve Büyükşehir belediye başkanımızın himayelerinde çeşitli vesilelerle hepimizi ilgilendiren gün ve gecelerde basınla bir araya geliniyor. Geçmiş yıllarda böyle gün veya gecelerde İlçelerde görev yapan basın mensupları da bilgi sahibi olurlar, onlar da o gün ve gecelere davet edilirlerdi. Bizler de yapılan davet icabet eder, Sakarya’mızda neler oluyor’u öğrenir ve o gün ve gecemize katılanlar ve meslektaşlarımızla bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişi yapardık.
Şimdi ise birlikte olamadığımız için bu bilgileri sadece İlimizde görev yapan meslektaşlarımızın yaptıkları haberlerden öğreniyoruz. İlçelerde görev yapan gazeteciler adına “İlçelerde görev yapan bizler üvey evlat mıyız “ diye sormak istiyorum.
Hazır yeri gelmişken ifade edeyim. Çalıştıkları zamanlarda bize değer veren, bu tür organizasyonlara bizleri davet eden Valilik Basın Müdürü Hüseyin Bahar’a (Emekliye ayrıldı) ve bir önceki Büyükşehir belediyemiz basın ve halkla ilişkiler müdürü İrfan Kardeşe teşekkür ediyor, kendilerine sevgi ve selamlarımı göndererek yazıma nokta koyuyorum.