29 Aralık 2025
Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özer geçtiğimiz gün misafirim oldu. O’nunla Belediye Belediye Çalışmaları hakkında söyleşide bulunduk.
İşte Anlattıkları:
“ Gece gündüz demeden çalışıyoruz”
Akyazı belediye başkan yardımcısı Ali Özer misafirimdi. Bu ziyaretinde Ofisimde yanıma gelen başkan yardımcısı Özer, bu ziyaretine elindeki bazı evraklarla geldi ve belediye çalışanları olarak “gece, gündüz ve mesai mevhumuna bakılmaksızın” çalıştıklarını söyledi ve bütün imkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın kanuni ve yasan olan her isteğini yerine getirmenin uğraşı içindeyiz dedi. Biliyorsunuz belediye demek yalnızca yol açmak, yolları asfaltlamak değildir. Belediye demek bir İl veya İlçenin ya da beldenin her şeyi demektir. Öncelikli olarak bunun bilinmesini isterim dedi ve anlatmaya başladı.
Hizmetlerimiz vatandaş içindir
Akyazı’nın hem nüfus bakımından hem de şehir olma bakımından büyüdüğüne dikkat çeken belediye başkan yardımcısı Ali Özer bu konuda özetle şunları söyledi. “İlçemiz çok güzel bir İlçe. Belediye olarak bizler de bu güzelliğe daha da güzellik katmak istiyoruz ve bu düşünce içinde de gece gündüz demeden ve de mesailere takılmadan çalışıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalar vatandaşımız içindir.”
Akyazı büyüyor
Güzel İlçemiz beklendiği ve bilindiği gibi her geçen gün gerek nüfus ve gerekse şehir olarak büyümektedir. Gelişen teknolojiye belediye olarak ayak uydurmak zorundayız. Şehrimizde ihsanlarımızda bu gelişmeye ayak uydurmak zorundadırlar. Şehrimiz meydana gelen bu gelişme neticesi olarak sağa sola doğru kaymaktadır. Belediye olarak bizler de çalışmalarımızı bu kaymalara göre ayarlıyoruz. Özellikle de bu kaymanın hastanemiz tarafına doğru olduğunu görüyoruz. Zaten belediye olarak biz de imkanlarımızı o tarafa doğru kaydırmaya özen gösteriyoruz. Zira belediyemizin yeni hizmet binası o tarafta yapılacak. Millet bahçemiz o tarafta yapılıyor. Ayrıca KYK Yurdumuz o tarafta, vatandaş ta artık yerleşim yerlerini o taraflara yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla da hizmetlerimiz o tarafa doğru ister istemez kaymaktadır. Bu kayma böyle devam ederse özellikle de vatandaşlarımızın bu kaymaları bu sıklıkla yaparsa İlçe Merkezimiz daha da rahatlayacak ve Merkezde yaşamakta olan insanlarımız derin bir nefes alabileceklerdir”
Elbette sorunlarımız var ama bir bir çözüyoruz.
Akyazı belediyesi olarak elbette sorunlarımız var. Ama el birliği içinde çözmeye çalışıyoruz diyen Ali Özer, bunlardan en önemlileri trafik ve otopark sorunlarıdır. Belediye olarak bu sorunlarımızı çözmek için canla başla çalışıyoruz. Zabıtamız başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarımız bu konular üzerindedir. Yalnız hemen söyleyeyim ki, bu konuların çözümü için vatandaşlarımızın da bizlere ve personelimize destek vermeleri gerekiyor. Bunun da altını çizmeliyim.
Vatandaşların işgaliye çıkışları
Peki, vatandaşlarımızın da özellikle çarşı içinde bazı yerlerde işgal ettikleri yerlerde geçiş yapmakta olan insanların geçişlerine engel olacak biçimde işgaliye çıkışları var bunlara ne diyorsunuz şeklindeki bir soruma da Ali Özer evet işgaliye çıkışları var. Onları biz de görüyoruz. Onları da yasalarımızın çerçevesi içinde halletmeye gayret gösteriyoruz. Darılanlar olabiliyor biz belediye olarak yasal olarak yapılması gerekenleri yapıyoruz. İşgal eden vatandaşlarımız da biraz dikkat ederlerse bu sorunu birlikte çözeriz şeklinde cevap verdi.
Bilindiği gibi yaya kaldırımları kamuya ait, özellikle çarşı içindeki esnaflarımızda birçok il ve ilçede olduğu gibi ürünlerini dükkanlarının önlerine sergilemek gibi istek ve alışkanlıkları var. Bu alışkanlıklar çok eskiye dayanıyor. Komple yasaklamak çok mümkün olmuyor. Ancak yayaların da haklarını gözetmemiz gerekiyor. Biz kaldırımların müsait olduğu bölgelerde en fazla 60 ye kadar çıkmalarına müsaade ediyoruz. Fazlasına kesinlikle izin vermiyoruz. Bazen ana arter ve caddelerde dükkan önlerine araç park etmemesi için dubalar konuluyor bunlara da kesinlikle izin vermiyoruz zabıtalarımız her gün bunun kontrolünü yapıyorlar. Önce ikaz ediyoruz kaldırmazlarsa toplatıyoruz ve idari işlem yapıyoruz. Esnaflarımızın işlerini kolaylaştırırken yayalarımızın da haklarını gözeterek dengeli bir şekilde İlçe halkımıza hizmet ediyoruz.
Gelelim trafik ve otopark sorunlarımıza; Belediye olarak bunları düzenlemek görevimiz. Otopark sorunumuzu önümüzdeki bir iki yıl içinde ciddi oranda çözmeye hedefliyiz. Bilal Soykan başkanımızın da bu dönem içerişinde bu dönem iç erişinde hizmet sunmayı taahhüt ettiği otopark projesi var. Şimdiden söylemeliyim. Şimdiki Nostalji parkının kent meydanı olarak projelendirilmesi ve altının otopark yapılması, Sofuoğlu parkındaki binaların da yıkılarak o parkla birleştirilerek ilçe merkezimize güzel bir meydan kazandırmayı planlıyoruz. Ayrıca, Akbank arkasındaki belediyemize ait otoparkın katlı otopark yapılması belediye başkanımızın bu dönem gerçekleştirmek istediği projedir. Yapımı tamamlanan Yahyalı bağlantı yolu Ada caddesine bağlandığında ve yapımı devam etmekte olan Karacasu kenarındaki yol Küçücek caddesine bağlandığında İlçemiz trafiği ciddi anlamda konforlu hale gelecektir. Çalışmalarımız bu yöndedir. Bu durumunda bilinmesini özellikle isterim.
Yol güzergahları
Bilindiği gibi şehir içi trafiğini rahatlatmak için zaman zaman güzergahlarımızla ilgili bazı değişiklikler yapıyoruz. Bazı itirazlar var. Her şeye göğüs geriyoruz. Yeni bir güzergah daha açılacak. Orada minibüslerimiz çalışacak. Oranın da ihalesi yakında yapılacak diye başkan yardımcısı Ali Özer, son olarak da belediye başkanı Bilal Soykan’ın bütün çalışmaların içinde olduğunu, onun verdiği talimatlarla hareket ettiklerini, hem başkanımızın hem de bizim tek isteğimiz var oda güzel İlçemizi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmektir diyerek konuşmasını ve ziyaretini tamamladı.
Ben de kendisine ziyareti ve verdiği güzel bilgileri için teşekkür ettim.
SALİM ÖZYILMAZ
Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özer misafirimdi
Sezai Matur
Bir organik çiftliğin yok oluş hikayesi!
Cuma Hutbeleri
Kenan Certel
ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 177. YILI
Engin Senol
“Benim Öğretmenlerim…
Gönül Dostu
MOBESE İŞİ İNTERNET SİTELERİNE Mİ KALDI
Muhsin Certel
SİYASİLERE ATATÜRK’TEN BİR DERS