DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Cuma Hutbeleri
Cuma Hutbeleri
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

KUTSAL KİTAPLAR VE KUR’AN-I KERİM’E İMAN

 Yüce Allah’ın kullarına yol göstermek için Peygamberlerine indirdiği kitaplara inanmak, İman esaslarından biridir. Kitaplara iman, Allah u Teâla’nın bir takım peygamberlerine kitaplar indirdiğine ve bunların içeriğinin tümüyle doğru ve gerçek olduğuna inanmayı kapsar. Bu konuda Kur’an’ı Kerim’de şöyle buyurulur: ”Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.” Yine başka bir âyette:  “De ki: Ben Allah’ın indirdiği kitaba inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum.”

Aziz Müslümanlar!

İnsanlık, Yüce Yaratıcının yol gösterici mesajlarına her zaman muhtaçtır. Bundan dolayı ilk insan olan Hz. Adem aynı zamanda ilk Peygamber olarak Allah u Teala’dan vahiy almıştır. Sonrasında Allah’ın seçtiği  diğer peygamberlere Kutsal Kitaplar verilmiştir. Bu kitaplar vesilesiyle insanlık hidayete, iyiliğe, güzele ve aydınlığa;  dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmıştır. Rabbimizden indirilen  dört büyük kitap ve bazı Peygamberlere verilen sahifeler vardır. Dört büyük kitap; Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an’ı Kerim’dir.   Kutsal kitaplar, Allah’ın birliğini, yalnız O’na kulluk edilmesi gerektiğini, ahiretin varlığını ve ahirette bu dünyada yapılanlardan hesaba çekileceğini haber vermiştir. Çağın ve şartların durumuna göre bazı hükümler değişse de İlahi Kitaplar, bu esaslarda birbirlerini desteklemişlerdir.

 İnsanlığın kurtuluşu için  gönderilen son kitap Kur’an’ı Kerim, hiçbir bozulma ve değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiş ve kıyamete kadar da bu özelliğini sürdürecektir. Yüce Kitabımız Kur’an; kendinden önceki kitapları tasdik etmiş; onlara inanmayı bizlere emretmiş; fakat onların bazı tahriflere uğradığını bizlere bildirerek onların koyduğu bazı hükümleri değiştirmiş veya bütünüyle kaldırmıştır. Buna göre daha önce kendilerine kitap verilen Ehl-i Kitabın mü’min olarak nitelenebilmesi için Hz. Peygamber’i (sas) Resul; Kur’an’ı da gönderilen son İlahi kitap olarak görüp,  hükümlerini kabul etmesi ve benimsemesi gerekmektedir.

Aziz Mü’minler!

Kur’an’ı Kerim, yirmi üç senede belli bölümler halinde vahiy yoluyla Peygamber Efendimize mucize bir kitap olarak indirilmiştir. İnsanlık için en mükemmel hayat, Kur’an’ın bizlere sunduğu hayattır. Kur’an sayesinde insan, maddi-manevî, ferdî, ailevî ve toplumsal kargaşadan, kaostan kurtulacak, hakiki huzur ve saadete kavuşacaktır. Günümüzde Müslümanlar, kaybettikleri huzur ve barışı, kardeşlik ve dostluğu  tekrar Kur’an’a ve O’nun eşsiz ahlaki prensiplerine sımsıkı sarılmakla yakalayabilirler. Mü’min, Yüce Kitabını okumalı, anlamalı ve O’nu hayatında tatbik etmelidir. Kur’an Müslümanlara huzurlu bir hayat reçetesi sunmaktadır. Mü’mine düşen görev bu ilahî programa göre hayatını yaşamaktır. Rabbimiz bizleri Kur’an’ın nurlu yolundan ayırmasın. AMİN.

NELER SÖYLENDİ?
@
Cuma Hutbeleri

Cuma Hutbeleri

DİĞER YAZILARI KURBAN İBADETİ VE ÖNEMİ ŞİFA AYI RAMAZAN BAŞLADI MİRAC KANDİLİ İMAN VE İSTİKAMET ZAFERLERİMİZİN ARDINDAKİ RUH VE MANA MİRAS: HER HAK SAHİBİNE HAKKINI VERMEK MİRAC GECESİNDE PEYGAMBERİMİZİN YAŞADIĞI HADİSELER KADİR GECESİ KUR’ÂN İLE ŞEREFLENEN GECE AİLEDE ŞEFKAT VE NEZAKET DİLİ KESİNTİSİZ HAYIR ÇEŞMESİ: VAKIFLAR TEPKİLER ÜZERİNE DİYANETTEN DÜZELTME KURBAN BAYRAMI-- Sakarya Müftülüğü DÎN-İ MÜBÎN-İ İSLAM ÖFKEYE HÂKİM OLABİLMEK PEYGAMBERLER ALLAH’IN KUTLU ELÇİLERİDİR HİCRİ YILBAŞI NEDİR RAMAZAN MEKTEBİNİN ÖĞRETTİKLERİ VAKİT İYİLİK VAKTİ: BU RAMAZAN VE HER ZAMAN PAHA BİÇİLMEZ SERMAYE: ÖMÜR DİLİN AFETLERİ ZAMAN BİLİNCİ HZ. İBRAHİM (a.s) VE İKRAM ÖĞRETMENLERİMİZ AHİRETE İMAN AŞÛRA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI RABBE YOLCULUK: ÖLÜM HAYAT BİR İMTİHAN YERİDİR KÖTÜ ÖRNEK OLMAMAK ORUCUN HİKMETLERİ MİRAÇ KANDİLİ VE NAMAZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLİĞİMİZ ENGELLİLER ve İSLAM SİHİR VE BÜYÜ HARAMDIR ÇEVRE BİLİNCİ KONU : HOŞGÖRÜ KURBAN VE KURBİYYET KONU: CAMİ ADABI VE CAMİLERİMİZİN ÖNEMİ İBADETİN ÖZÜ İHLAS VE SAMİMİYET DOĞAL AFETLER, TEDBİR VE TEVEKKÜL DENGESİ ZEKAT VE FİTRE KUR’AN’I OKUMAK, ANLAMAK VE YAŞAMAK İSLÂMÎ BİR DEĞERİMİZ: EDEB İSLÂM VE GENÇLİK TURUNCU DEVRİMİ Mİ O DA NE? ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MÜ’MİNLER ANCAK KARDEŞTİR ÖFKEYİ YENMEK ŞEHİDLİK VE ÇANAKKALE ZAFERİ DUA ve ÖNEMİ ALLAH SEVGİSİ EŞLER ARASINDAKİ SEVGİ VE SAYGININ ÖNEMİ İMÂN NAMAZ VE TADİL-İ ERKAN’IN ÖNEMİ ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET MEVLİD KANDİLİ MEVLÜT KANDİLİ MEVLİD KANDİLİNİN MÂNÂ VE ÖNEMİ ZARARLI ALIŞKANLIKLAR GEÇMİŞİN MUHASEBESİ VE ZAMAN SABRETMEK GÖREBİLMEKTİR MEVLANA VE YEDİ ÖĞÜDÜ İSLÂM’IN SOSYAL İNSAN YAKLAŞIMI İSLÂM’IN SOSYAL İNSAN YAKLAŞIMI HOŞGÖRÜ AHLAKI KÖTÜLÜĞE KİLİT İYİLİĞE ANAHTAR OLMAK KAN VERMEK, ORGAN BAĞIŞLAMAK CUMHURİYET İSRAF VE YOKSULLUK SEVİNCİMİZ SADECE BİR DAKİKA SÜRDÜ AHÎLİK VE TİCARET AHLÂKI CAMİLERİMİZ VE DİN GÖREVLİLERİMİZ ŞEHİTLİK VE GAZİLİK KUR’AN VE İLK EMİR “OKU” HAYATIMIZIN GAYESİ İSLAM, BARIŞLA GELEN ZAFER ZAFER BAYRAMI DEPREM VE AFETLERİN BİZE ÖĞRETTİKLERİ KADİR GECESİNİN ANLAM VE ÖNEMİ KULUN MAL İLE İMTİHANI: ZEKÂT TEMEL İBADETLERİMİZDEN ORUÇ Ramazan Ayı ve Önemi ÖKSÜZ VE YETİMİ GÖZETMEK KUR’AN’LA YAŞAMAK BİR DEĞER OLARAK AİLE SAHÂBE ve SÜNNETE BAĞLILIK KARDEŞLİK ve PAYLAŞMA İSLAM’DA SAĞLIĞA VERİLEN ÖNEM TEVAZU VE KİBİR ÇANAKKALE ZAFERİ EVLAT, EŞ VE ANNE OLARAK KADIN YEŞİLAH HAFTASI VE ZARARLI ALIŞKANLIKLAR KUR’AN-I KERİM’İ OKUMAK, ANLAMAK VE YAŞAMAK SABIR EBEDİ MUTLULUK YURDU CENNET EDEP VE HAYÂ EŞLERİN HAK VE SORUMLULUKLARI SAĞLIKLI BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM ZEKÂT VE ÖNEMİ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA