Akyazı’ya bağlı Haydarlar Mahallesi sakinleri dün bir eylem yaptılar. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Başer, MHP İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu’nun da destek verdiği eylemin ana nedeni mahalle sınırları içinde özel bir şahıs tarafından işletilmekte olan taş ocağı ruhsatının iptal edilerek faaliyetine son verilmesiyle ilgiliydi.
Haydarlar Mahalle sakinleri taş ocağı nedeniyle huzurlarının kaçtığını belirterek, bir taraftan patlatılan dinamitler bizi son derece rahatsız ederken, diğer taraftan da açık havalarda toz bulutu, yağışlı havalarda da çamurdan sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, genişleme çalışması yapmaya hazırlanan taç ocağı sahibinin bu isteği yetkililer tarafından asla kabul edilmemeli ve elinde bulunan ruhsatta iptal edilmeli ve bizler huzura kavuşturulmalıyız dediler.
Düzenlenen eyleme katılan CHP Milletvekili Engin Özkoç, şirketin çalışması mahallenin içine bir kabus gibi çökmüş. İnsanlar hem gürültüden hem de tozdan son derece muzdarip. Bırakın insanları hayvanlar bile bu olumsuzluktan etkileniyorlar. Bu durumu Ankara’ya gider gitmez Meclise taşıyacağım ve ruhsatın iptali için elimden geleni yapacağım dedi.
Düzenlenen eylem konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sonlandırıldı.



























