Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2017 23:14   Güncelleme : 09-01-2017 23:14

SGC BAŞKANI SEZAİ MATUR ” BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN TEMEL ŞARTIDIR”

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

SGC BAŞKANI SEZAİ MATUR ” BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN TEMEL ŞARTIDIR”

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada basın ve ifade özgürlüğünün demokrasinin temel şartı olduğunu söyledi 


MATUR'UN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

1961 yılında gazeteciler lehine yapılan yasal düzenlemeler nedeniyle Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanan 10 Ocak, 1971 yılından başlayarak ilerleyen yıllarda bu hakların geri alınmasıyla Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. 

Bugün gazetecilerin birçok açıdan çalışma şartları çok zorlaşmış, ekonomik ve sosyal açıdan meslektaşlarımız geçmişi arar duruma gelmiştir. Başkalarının hak arayışlarını seslendiren, başkaları için mücadele veren bizler ne yazık ki mesleğimiz için gerekli mücadeleyi veremedik. 

Bizler birbirimizle mücadele ederken elimizden gidenlerin, kaybettiklerimizin farkına varamadık. Mesleğimizin sıradan bir meslek olmadığının, gazetecilik mesleğinin demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu kavrayamadık.Özgür bir ortamda yapılan gazeteciliğin toplumların ve de ülkelerin gelişimine vereceği katkıyı anlatamadık. 

Halkın gözü kulağı, gerçeğe ulaşma aracı olan basın organları bugün artık çok farklı mecraları kapsamaktadır. Gazete, televizyon, radyo, haber portalları ve sosyal medyada haber veren- düşüncelerini ifade eden gazeteciler için en önemli talebimiz ifade özgürlüğüdür. 

Evet, bugün ve her gün şunu net bir şekilde söylemek zorundayız. Basın özgürlüğü ve özgürlüğü de kapsayan ifade özgürlüğü demokrasinin temel şartıdır. Eğer demokrasiye inanıyorsak, önce basın özgürlüğüne sahip çıkmalıyız. 

2017’nin gazeteciler ve ülkemiz için huzur dolu bir yol olmasını diliyor, tüm meslektaş
larımın bu özel gününü kutluyorum.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ