Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy düzenlenen duygusal bir törenle anıldı.
Akyazı İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve Belediye Konferans Salonunda icra edilen program gerek hazırlanışı ve gerekse sunumu ile mükemmeldi. Salonu tamamen dolduranlar tarafından büyük beğeni ve alkış aldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören salonun değişik yönlerine dağılmış öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası sıra ile okunması ile devam etti.
Bir öğrencinin Kuran-ı Kerim okumasından sonra, günün anlam ve önemi Tarih öğretmeni Ali Doğan tarafından yapıldı. Doğan konuşmasında Milli Şairin hayat hikayesi ve İstiklal Marşını yazması ve TBMM’nde kabul ediliş öyküsünü anlattı.
Daha sonra da öğrenciler slayt gösterileri eşliğinde milli şairin şiirlerinden örnekler sundular.
Bir gurup öğrenci İstiklal Marşımızın ilk bestesini seslendirmelerinin ardından
Programın son bölümünde ise Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün ardından İstanbul’daki cenaze töreni ve Üniversite öğrencilerinin ona sahip çıkarak cenaze törenine katılmaları naşını omuzlarda taşımaları canlandırıldı.
İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine ilgi büyük oldu. Kaymakam Kamuran Mustafa ballı, Garnizon Komutanı Mustafa Ünlütürk, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Daire amirleri, siyasi Partilerin Başkan ve yöneticileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=658800360933270





























