Akyazı Küçücek Mahallesi sınırları içinde faaliyette olan tekstil fabrikasında bu sabah saatlerinde tank dolumu esnasında kimyasal maddenin alev alması sonucu çıkan yangında Sinan Demiralay (42) alevlerin vücudunu sarması nedeniyle vücudunun büyük kısmı yanarken, yanında bulunan iş arkadaşı Yasin Bozkurt (26) ise vücudunda daha az yanık oluşurken, bulunduğu yerden yere atladığı için bir ayağı ile birlikte vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu.
İki işçinin yanarak yaralandığı haberini alan 112 acil ambulans kısa zamanda fabrikaya gelerek yaralıları önce Akyazı Devlet Hastanesine getirdi. Durumları ağır olduğundan her iki yaralı İzmit Derince ve İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralılardan Sinan Demiralay’ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Yangın ihbarını alan Akyazı İtfaiyesi ile tekstil fabrikasının hemen yakınında bulunan ASAŞ Alüminyum fabrikasına ait itfaiye aracı yangına müdahale ederek, yangının büyümesini önledi.
Yangınla ilgili soruşturmada başlatıldı.





























