Saglık
Giriş Tarihi : 28-03-2022 15:41   Güncelleme : 28-03-2022 15:41

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN ÖNEMLİ BİR PROJE AFET VE ACİL DURUM ECZACILIĞI

Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme Afete hazırlama ve arama kurtarma

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN ÖNEMLİ BİR PROJE AFET VE ACİL DURUM ECZACILIĞI

 

Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme Afete hazırlama ve arama kurtarma Derneği bir yeniliğe daha imza atarak ”Afet ve acil durum eczacılığı” projesi için önemli bir adım attı.

Projenin mimarı S.A.B.A.H. Derneği başkanı İlhan Durgut  geçtiğimiz hafta sonu Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ nde düzenlenen Ulusal Adli Eczacılık Sempozyumunda, Afet ve Acil Durum Eczacılığı ( ADEC) konusunda bir sunumum gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Başkan Durgut şunları söyledi.” Arkadaşlarla birlikte yapacağımız atölye çalışması ve poster çalışması için, uzun zamandır yaptığımız hazırlıklarımızı tamamlayarak, üzerimizdeki tatlı heyecanla, aynı zamanda genç, dinamik ve sağlam ekibimizle senpozyumdaki yerimizi aldık. Proje S.A.B.A.H (Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama) Arama Kurtarma Derneği’ nin bir projesi olan Afet ve Acil Durum Eczacılığı  (ADEC) Afet veya acil durumlar için gerekli olan ilaç ve medikal malzeme kılavuzlarını hazırlayan, bu ilaçların ve medikal malzemelerin belirlenmiş sayılarını stokta hazır bulunduran, afet veya acil durumun ortaya çıktığı sıfırıncı saniyesinden itibaren ilaçların ve tıbbi malzemelerin triaj alanlarına ulaşmasını sağlayan, depolayan, paketleyen, etiketleyen, dağıtımını yapan, eczacılık fakültesi mezunu olup bu alan için belirlenmiş eğitimleri alarak uzmanlaşan Afet ve Acil Durum Eczacısı’ nın yaptığı faaliyetlerdir.” Dedi.

Afet ve Acil Durum Eczacısı kimdir

Eczacılık fakültesi mezunu olup bu alan için belirlenmiş eğitimleri alarak uzmanlaşan Afet ve Acil Durum Eczacılığı yapan kişilerdir.

Bu projede ile eczacılık fakültesindeki öğrenciler ve fakülteden mezun olmuş meslektaşlarımızdan oluşan, Türkiye ve Dünya daki afet ve acil durumlarda görev alarak, katkı sağlayacak büyük bir gönüllü grubu oluşturma  hedefleniyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ