Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 09-07-2017 15:23   Güncelleme : 09-07-2017 15:23

MEZARLIKTA 10 GÜNDÜR SULAR AKMAYINCA

Kuzuluk mezarlığında 10 gündür sular akmayınca vatandaş evinden mezarlığa su taşıdı.

MEZARLIKTA 10 GÜNDÜR SULAR AKMAYINCA

Kuzuluk Mahallesi Akyazı’nın nüfus bakımından en büyük mahallesidir. Mahalle nüfusunun yanı sıra İhlas Kaplıca Evlerine de her 15 günde bir 15 bine yakın insan gelir. Dolayısıyla Kuzuluk hayli hareketli bir mahalle konumundadır.

Nüfusu ve alanı büyük olan Kuzuluk Mahallesinde her mahallenin de mezarlığı vardır. Merkez Mezarlığı da bunlardan biridir. Merkez Mezarlığının yaklaşık 10 günden bu yana suyu akmamaktadır. Bu nedenle mezarlıklarını temizlemek ve mezarların üzerinde bulunan çiçekleri sulayarak hayatlarını idame ettirmek isteyen mezarlıkta yakınları yatan Mahalle sakinleri akmayan su nedeniyle önemli ölçüde zorluk çekmektedir.

Güçlük çekenlerden biri de aksatmadan her gün en az bir kez mezarlığa gidip orada yatan yakınlarının mezarlarını ziyaret eden, temizliğini yapan ve çiçeklerini sulamakta olan gazeteci Salim Özyılmaz’dır.  Özyılmaz suların kesik olduğu günden itibaren her gün ailesine ait mezarlıkları temizlemek ve üzerindeki çiçeklerin kurumasını önlemek amacıyla evinden kova ve pet şişelerini suyla doldurarak el arabasına koyup mezarlığa götürüyor. Bunu yaparken de serzenişte bulunmayı da ihmal etmiyor.

Bakın Özyılmaz ne diyor “ Merkez mezarlığımızda binin üzerinde insanımız yatıyor. O insanlarımızın da birer yakını olsa binin üzerinde insan akmayan su nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Sularımızın kesik olduğunu önce telefonla sonra da bizzat SAKSİ’nin Akyazı Müdürlüğüne giderek o görevi yürütmekte olan kişiyle konuştum ve derdimizi anlattım. Kendisi bana “Merak etmeyin arkadaşlarımız şu anda orada çalışıyorlar arızayı giderip suyu akıtacaklar dedi. Bende bu konuşmanın ardından Müdürlükten ayrıldım. Görüşmemizin üzerinden üç gün daha geçmesine rağmen sıkıntı giderilmedi ve bizlerde evlerimizden suları alıp mezarlıklarımızı temizlemeye devam ediyoruz. Bu sorun sadece benimle sınırlı değildir. Orada yakını yatanların tamamını kapsamaktadır ve o insanlarda temizliklerini ve çiçeklerinin bakımını ve sulanmasını evlerinden aldıkları suları araçlarına koyarak getirip yapmaktadırlar. Her tarafından su fışkıran bir mahallede böylesine bir sıkıntının yaşanıyor ve de bu sıkıntının giderilemiyor olmasını anlamakta zorlanıyoruz”

Özyılmaz açıklamasına şöyle devam ediyor” Büyükşehir kapsamına alındıktan sonra kapatılan Belediyemizi bugün mumla arıyoruz ve onun değerini bu tür sıkıntıları yaşamaya başladığımızda daha iyi anlıyoruz. Şayet Belediyemiz kapatılmamış olsaydı inanın bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Çünkü ara sıra da olsa eleştirdiğimiz o belediyemiz bugün hayatta olsaydı bu sıkıntımızı hiç zaman geçirmeden giderirdi. SASKİ’nin yetkilileri ve çalışanları mutlaka iyi niyetli ve yoğunluk nedeniyle de bu tür s ıkıntıların giderilmesine yetişemiyor da olabilirler. Ama bu sorun başka sorunlara benzemiyor. SASKİ yetkilileri ve çalışanları o nedenle araya Cumartesi girdi, Pazar girdi mesaimiz bitti diyemezler. Dememeleri de lazım. Gelin görün ki 10 günden fazla mezarlığımızda akmayan su bizi ve orada yatanların yakınlarını sıkıntıyla sokmuş ve sokmaya da devam etmektedir. Bu sorunun zaman ve mesai mevhumuna bakılmaksızın giderilmesini beklemek bizim hakkımızdır”

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ