Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-03-2017 00:31   Güncelleme : 28-03-2017 00:31

AKYAZI SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Yapımı geçen yıl tamamlanan ve Ekim ayında hizmete giren Akyazı Sosyal Gelişim merkezinin

AKYAZI SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Yapımı geçen yıl tamamlanan ve Ekim ayında hizmete giren Akyazı Sosyal Gelişim merkezinin resmi açılışı 27 Mart 2016 (Bugün) Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından yapıldı.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinin açılışı dolayısı ile Akyazı’ya gelen Toçoğlu ilk olarak Belediyeye ve ardından da AKP ilçe başkanlığına uğradı.

Soğuk ve yağmurlu bir havada gerçekleşen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı ve Arifiye Karapürçek Belediye Başkanları Hasan Akcan,İsmail Karakullukçu ve Orhan Yıldırım, Adasu Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akyazı Jandarma Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Daire Müdürleri siyasi parti temsilcileri, Oda başkanları muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu açılış töreni bir öğrencinin şiir okumasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler airesi Başkanı Davut Yüce söz aldı ve açılışı yapılacak olan Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi hakkında teknik bilgiler verdi.

Davut Yüce  Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinin 14 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu ve 1800 metrekare ve iki kat binadan oluşmakta olduğunu belirterek içinde 9 sınıf, iki idari ofis, kafeterya, bir konferans salonu, mescitler ve çok amaçlı giriş salonu mevcut olup bugün itibari ile 900 çocuğun hizmet aldığı, 35 engelli ve 450 kadının kurslardan faydalanmakta olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Hasan Akcan davetlilere hoşgeldiniz dedi ve sosyal alanlarda hizmetlere devam ettiklerini bunu da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle olduğunu söyledi.

Büyük şehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu da konuşmasında Geyve İlçesi Sosyal Gelişim Merkezinin açılışının ardından Akyazı Sosyal gelişim merkezinin açılşını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Yaşlı,kadın çocuk ve engellilerimiz bu binada verilecek olan hizmetlerden yararlanacak.

 Toçoğlu Akyazı’ya vermekte oldukları ve verecek olduğu hizmetleri sıraladı. Akyazı spor tesislerini tamamlayarak hizmete açtık. Kuzluklular biraz sıkıntı çekti ama yollarını asfaltlamaya başladık. 2019 yılı sonunda tüm yolları asfaltlamış olacağız.  Kuzuluk ve şerefiye mahallelerinde  10 ar milyon liralık yatırımla alt yapı hizmetleri ile su ishale hatlarını tamamlamak üzereyiz. Dedi. Toçoğlu istikrarın devam etmesi için Akyazılıların 16 Nisanda gereğini yapacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Toçoğlu’nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Akcan Toçoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

Törende son konuşma Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz tarafından yapıldı. Ali İhsan Yavuz konuşmasında ülkenin gündeminde bulunan konulardan bahsetti.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Sosyal gelişim merkezinin açılışı protokol tarafından yapıldı.

Toçoğlu ve beraberindekiler merkezi gezerek sınıflarda yapılan çalışmaları yerinde gördüler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ