Eğitim
Giriş Tarihi : 06-11-2014 18:27   Güncelleme : 06-11-2014 18:27

SAKARYA ÜNÜVERSİTESİNDE AFET EĞİTİMİ

Kısa adı S.A.B.A.H olan Sakarya Afet Bilinçlendirme, Afete Hazırlama,

SAKARYA ÜNÜVERSİTESİNDE AFET EĞİTİMİ

Arama Kurtarma Derneği ile Afet ve Acil durum Sakarya İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Afete Hazır Kadın isimli proje çerçevesinde  Sakarya Üniversitesinde bayan öğrencilere konferans verildi.

Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinden Dilek Özceylan Aubrecht ve 12 öğrencisinin katıldığı eğitim seminerinde temel afet bilinci, yangın, sel, bölgemizin afet geçmişi, afetlere hazırlanma ve korunma ve DASK konularında bilgiler verildi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü şefi Işıltan Yılmaz ve S.A.B.A.H Derneği Başkanı İlhan Durgut tarafından verilen konferans oldukça verimli geçti. Ayrıca Öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı.

Konferansın sonunda katılımcılara S.A.B.A.H Derneği üyesi Gazeteci Kenan Certel tarafından katılım belgeleri verildi. Ayrıca birer afet çantası, el feneri ve radyo hediye edildi.

S.A.B.A.H Derneği BaşkanıEczacı İlhan Durgut proje ile hedeflenen Sakarya’lı 1000 hanıma eğitim verme çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Beklenenin üzerinde bir ilgi oldu. Bu nedenle katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ