Saglık
Giriş Tarihi : 16-01-2019 21:35   Güncelleme : 16-01-2019 21:35

KUZULUKTAKİ ÇEVRE FELAKETİNE KİM DUR DİYECEK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesine yaptırılan

KUZULUKTAKİ ÇEVRE FELAKETİNE KİM DUR DİYECEK

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesine yaptırılan kanalizasyonun yapımı tamamlanmadan ev ve işyeri bağlantılarının yapılarak şebekeye bağlanması ve yapılan bağlantılarında Mahalleden geçmekte olan Hamam Deresi ile Kalyen çayına dökülüyor olması Mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor ama dertlerini bir türlü anlatacak ya da kendilerini dinleyecek bir merci bulamamaktan da şikayet etmekten kendilerini alamıyorlar.

Çevre felaketine en duyarlı kişilerden biri de Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Çakmakçı oldu. Çakmakçı, Kuzuluk Orta Mahalleye ait kanalizasyondan geçen pis suların doğrudan Hamam deresine aktığını görünce bu durumu çektiği video ve resimlerle görüntüledi ve o görüntüleri de Akyazı’da görev yapan gazetecilerle paylaştı.

Paylaşımında bu çevre felaketine kim dur diyecek diye soran Çakmakçı, bahse konu olan felaketin önlenmesi gerektiğinin de altını çizerek bu konuda yetkili olan herkesi göreve davet etmeyi de ihmal etmedi.

Kanalizasyon çalışmalarının tam anlamıyla tamamlanmadığı, şebekenin arıtma tesisine kadar gitmediği ve Kuzuluk Topçu Sırtı Mahallesinin bir bölümünün maden suyu yakınlarında, Şose Mahallesinin pis sularının da merkez mezarlığı kenarından kalyen çayına akıtılmakta olduğu bilgileri de Mahalle sakinleri tarafından ifade ediliyor.

Mahalle sakinleri ayrıca her iki derenin hayvanların sürekli olarak su içtiği dereler olduğunu altını çizerken, bu durum vehametin hangi boyutlarda olduğunu göstermesi bakımından önemli gördüklerini belirterek  yetkililerin mutlaka bu konunun üzerine gitmesi ve bilmesi, önlem alması gerektiğini de söylemeden edemiyorlar.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ