Saglık
Giriş Tarihi : 13-07-2018 07:33   Güncelleme : 13-07-2018 07:33

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN S.A.B.A.H. VE TRAC DERNEĞİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya afet

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN S.A.B.A.H. VE TRAC DERNEĞİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN S.A.B.A.H. VE TRAC DERNEĞİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ

11 TEMMUZ 2018

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya afet bilinçlendirme, afete hazırlama ve arama kurtarma derneğinin talebi üzerine iki günlük ilk yardım eğitimi düzenledi.

Sakarya Eczacılar odası salonunda verilen ve Çoğunluğu 112 görevlisi olan ilk sağlık müdürlüğü eğitim bölümü çalışanlarından Emre Demir, Hasancan Kaim, Bige Aydın,Özlem Muhikancı, Melin Kurtulmuş, Nazlıcan Kurcuoğlu,  Şule Köseoğlu Turhan, Nuh Uzel, İlker Duran ve Hidayet Üçkoy’un eğitmenliğini yaptığı ilk yardım eğitimi semineri oldukça verimli geçti.

İki günlük eğitime 20 şer kişilik iki gurup katıldı. Seminer sırasında Bebeklerde çocuklarda ve yetişkinlerde dış kalp masajı ve yapay solunum teknikleri, Kanama çeşitleri, kanamalarda ilk yardım teknikleri, zehirlenmeler bunların kursiyerlere tanımı ve uygulanacak ilk yardım teknikleri, yanık çeşitleri ve yanıklarda ilk yardım konuları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı ve sonrasında uygulamalar yapıldı. Üzerinde en çok durulan konu ise boğulmalar, boğazına cisim kaçan birinin yetişkin, çocuk ve bebeklerde bu cisim nasıl çıkarılır, kalbi duran kişilere kalp masajı uygulamaları anlatıldı.

İki günlük Seminerin tamamlanmasının ardından yazılı sınav, yazılı sınavı başarı ile geçenler de sözlü ve uygulamalı sınav yapıldı. Her iki sınavda 85 puan barajını aşanlar belge alarak ilk yardımcı belgelerini aldılar.

Seminere S.A.B.A.H. derneği üyelerinin yanısıra TRAC üyeleri ile bazı eczacılar katıldı Seminerin.tamamlanmasının ardından kurs  öğretmenlerine bir teşekkür çiçeği verildi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ