Eğitim
Giriş Tarihi : 27-09-2017 01:18   Güncelleme : 27-09-2017 01:18

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PERVİN TÖRE’DEN AKYAZI İMAMHATİP LİSESİ İNŞAATINDA İNCELEME

Yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı İmamhatip Lisesi inşaatı ihaleyi alan ve zamanında

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PERVİN TÖRE’DEN AKYAZI İMAMHATİP LİSESİ İNŞAATINDA İNCELEME

Yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı İmamhatip Lisesi inşaatı ihaleyi alan ve zamanında tamamlayamayan ilk müteahhit’in okul inşaatını yarım bırakmasının ardından yeniden ihalesi yapılan inşaatta yoğun bir çalışma başladı.

Temelini Akyazı İmam Hatip Mezunları Derneği (AKİMDER) tarafından atılan Akyazı İmam Hatip lisesi inşaatı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından bu sabah saatlerinde incelendi. Beraberinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman ve teknik heyetle birlikte  Akyazı’ya gelen Müdür Pervin Töre Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe MilliEğitim Müdürü Recep Özdemir, AKİMDER başkanı Abdurrahim Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri inşaat alanına gelerek  inşaatta incelemelerde bulundular ve inşaatın bir an önce tamamlanması talimatını verdiler.

Akyazı’ya yapılan 32 derslikli İmam Hatip okulu 4 kat üzerine yapılması planlanan okul inşaatının taban alanı 1750 metrekare; toplamda ise  7000 metrekare olacaktır. Yapılacak olan okulun resmi maliyeti bahçe düzenlemesi ile birlikte yaklaşık olarak 8 milyonTL

İnşaatı yüklenen ÇEBNİ inşaat yetkilileri 2.460 Milyon TL’ye aldıkları %30 luk bölümün 28 Ocak 2018 tarihinde tamamlanması  gerektiğini belirterek biz daha hızlı bir tempo ile bir aksilik olmadığı taktirde inşaatı  1 ay önce 28 Aralık 2017 tarihinde teslim edeceklerini söylediler.  

2018-2019 öğretim yılında tekli öğretime geçmeyi hedeflediklerini belirten Kaymakam Ömer Kalaylı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye bu nedenle  Batakköy mahallesinde  yapılmakta olan okul inşaatları ve öğrenci yurdu ile planlanan diğer okul inşaatlarının da aksama olmadan  bu süre içinde tamamlanması bizim için çok önemlidir. Dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ