Eğitim
Giriş Tarihi : 10-06-2017 02:05   Güncelleme : 10-06-2017 02:05

AKYAZI MİLLİ EĞİTİMDE 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Jandarma Komutanı Mustafa Hekimoğlu,

AKYAZI MİLLİ EĞİTİMDE 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Jandarma Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Okul Müdürleri , Muhtarlar ve Daire Müdürlerinin de katıldığı toplantıda 2016-2017 Öğretim Yılının detaylı bir değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir   3 yıl öncesinde bulunduğumuz yerden  daha iyi bir durumda olduklarını söyledi. Slaytlar yardımı ile verdiği bilgilerde yıllara göre istatistikleri karşılaştırarak aldığımız önlemler ve öğretmen arkadaşların gayretleri ile üst sıralara tırmandık bundan sonra da başarı grafiğimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Dedi. Müdür Özdemir bu başarıda Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da destekleri oldu. Bu nedenle kendilerine  teşekkür ediyorum.

Kaymakam Ömer Kalaylı da konuşmasında acısıyla tatlısıyla başarılı bir öğretim yılını da geride bırakıyoruz. Okul Müdürlerimiz öncelikle bir araya gelerek yılın bir değerlendirmesini yapmaları gerekiyor. Hedeflerimiz neydi, bunlardan hangilerini gerçekleştirdik, gerçekleştiremediğimiz hususlar nelerdir ve bunun nedenleri belirlenmeli. Daha sonra da gelecek yıl başarımızı olumlu etkileyecek neleri yapabiliriz. Bunun için okul aile birliklerinin de katılımı ile bu toplantıları gerçekleştirmenizi istiyorum dedi. Alınacak sonuçta geçtiğimiz yıl olduğu gibi aynen yerimizde sayıyorsak bu durumda  başarıyı yükseltemeyiz. Hedefimiz eğitimde kaliteyi yakalamak ve fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu konuda hem biz hem de siz üzerine düşeni yapmamız lazım. Öğrencilerimiz yaz tatiline girecek ancak bizim çalışmamız devam edecek ve okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek ve gelecek öğretim yılına yetiştirmek için çalışacağız. Onarımlar için girişimlerimiz oldu iyi bir ödenek alacağımızı düşünüyorum. Önceliğimiz öğrenci sayılarının yüksek olduğu okullar olacak. Dedi TEOG sonuçlarına da değinen Kaymakam Kalaylı 14 öğrencimiz sınavda tam puan aldıklarını öğrendim. Kendilerini tebrik ediyorum diyen kaymakam Kalaylı  gelecek yıl hedeflerinin birleştirilmiş sınıfları kaldırmak, okul sayılarını artırarak çift öğretimden normal öğretime geçmektir. Dedi ve okullardaki dengesiz sınıf mevcutlarının dengeli bir duruma getirmek için de her öğrencinin kendi bölgesindeki okullara kayıtlarının yapılması  gerektiğini söyledi ve bunun için okul müdürlükleri, muhtarlar ve nüfus müdürlüğünün titizlik göstermesini istedi. Kaymakam Kalaylı okul öncesi öğretimin öneminde bahisle de bu sayıyı mutlaka artırmalıyız dedi ve sizlerden mahallenizdeki okul öncesi eğitime dahil olacak çocukları belirlemenizi istiyorum dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan da konuşmasında ilçemizin eğitimdeki başarısını hep birlikte çalışarak yükseltmek bizim elimizde. Bizler Kaymakamlık Belediye ve İlçe milli Eğitim olarak imkanlarımızı seferber ederek sizlere destek vereceğiz. Sizlerin de gayretleri ile  ilçemizin eğitim kalitesini  istenilen seviyeye ulaştıracağımıza inanıyorum dedi.

 

Toplantı sonunda Okul Müdürleri ve muhtarların da görüşlerini alan Kaymakam Ömer Kalaylı iyi tatiller dileyerek toplantıyı tamamladı .

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ