Eğitim
Giriş Tarihi : 24-02-2017 10:32   Güncelleme : 24-02-2017 10:32

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN DEPREM HAFTASI EĞİTİMLERİ

Kısa Adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilincini geliştirme

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN DEPREM HAFTASI EĞİTİMLERİ

Kısa Adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet   Bilincini geliştirme ve Afete Hazırlama Derneği Deprem Haftası dolayısı ile eğitimlerine devam ediyor.

Hafta dolayısı ile Akyazı Özel Eğitim uygulama merkezi, Kız Meslek Lisesi ve Kuzuluk İmam hatip Ortaokulunda eğitim planlayan S.A.B.A.H. derneği ilk eğitimini Akyazı Özel Eğitim Uygulama Merkezinde verdi.

2. Kademe engelliler sınıfında verilen eğitimde ağırlıklı olarak deprem nedir, depremle yaşamak zorunda olduğumuz bölgemizde deprem öncesi neler yapılmalı, deprem anında nasıl davranmalı, deprem çantamızda neler bulundurulmalı ve çök kapan tutun hareketinin uygulamalı olarak yapılması, depremin geçmesi ile binanın terkedilmesi bilgi ve uygulamalarına yer verildi.

Okul Bahçesinde arama ve kurtarma eğitimleri ve basit ilk yardım uygulaması yaptırıldı. S.A.B.A.H. Derneğinin eğitimine okulun öğretmenleri ile veliler de katıldı.

 

S.A.B.A.H. Başkanı İlhan Durgut 28  Şubat Salı günü Kız Meslek Lişsesinde ve 2 Mart Perşembe günü de Kuzuluk İmam Hatip Ortaokulunda eğitimlerine devam edeceklerini söyledi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ