Eğitim
Giriş Tarihi : 01-09-2015 23:19   Güncelleme : 01-09-2015 23:19

AKYAZI BİR OKULA DAHA KAVUŞUYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı

AKYAZI BİR OKULA DAHA KAVUŞUYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı ve Akyazı Ticaret Borsası salonunda gerçekleşen protokolle Akyazı 24 derslikli bir İlköğretim Okuluna kavuşacak.

 TALEP BAYRAKTAR KARDEŞLERDEN

 Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar ve Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan talep ettikleri Akyazı’ya bir okul binası ısrarı sonunda meyvesini verdi ve Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı ve Borsa salonunda atılan imzalarla Akyazı’ya bir okul binası isteği hayata geçirilmiş oldu.

 ÖNCE VALİ SONRA HİSARCIKLIOĞLU GELDİ

 Düzenlenen imza törenine katılmak üzere Akyazı’ya ilk olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş geldi. Coş’dan kısa bir sonra da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu beraberinde Başkan yardımcısı Halim Mete olduğu halde ATSO binası önüne geldi. Hisarcıklıoğlu’na ATSO Meclis Başkan yardımcısı Nurhay Demoen tarafından çiçek verildi.

 Her iki yönetici Bayraktar Kardeşlerin yanı sıra Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Çakmak ve yerel yöneticilerle Oda yöneticileri ve Meclis üyeleri tarafından karşılandı.

 ATSO’DA TOPLANTI

 ATSO salonundaki toplantıda konuşan Yönetim Kurulu başkanı Şinasi Bayraktar hem Genel başkanımızı ve hem de izinli olmasına rağmen aramıza katılarak bizleri şereflendiren Sayın Valimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bugün bizim için mutlu bir gün. Bugün değerli Genel Başkanımız ve Birlik yöneticilerimiz İlçemize İlköğretim Okulu binası yapmak için hazırlanan protokolü imzalayıp hayata geçirecekler. Böylece ATSO olarak bizde İlçemize vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmiş olacağız. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Ben bir kez daha kendisine son derece güvendiğim, sözünün eri olan ve birlikte çalışıyor olmaktan da büyük mutluluk duyduğum Sayın Genel Başkanımızı, Sayın Valimizi ve diğer misafirlerimizi burada ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyor ve Birliğimiz tarafından yapılacak olan İlköğretim Okul binamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor ve kendilerine şahsım, Odamız yönetimi ve meclisi ile Akyazılılar adına teşekkür ediyorum

 VERDİĞİMİZ SÖZÜ YAPARIZ

 Bayraktar kardeşlerin benden ısrarla istedikleri Akyazı’ya bir okul binası taleplerini geriye çevirmek olmazdı. O gün tamam dedik. Bugün de tamam sözümüzü atacağımız imzalarımızla resmileştiriyoruz.

 Ben Şinasi Başkanımızla sadece Oda başkanı olarak görüşmüyorum. Kendisiyle Birlikte Sosyal Politikalar kurulunda da birlikte çalışıyoruz. Gerek Oda başkanı olarak gerekse görev aldığı kurulda müthiş çalışıyor. Kendisini tebrik ediyorum ve hizmetleri içinde teşekkür ediyorum. Siz Akyazılılarda başkanınızla gurur duymalısınız.

KADIN GİRİŞİMCİLER

 Sakarya’daki Oda ve Borsalarımız içinde sayı bakımından en fazla kadın meclis üyesi Akyazı Odamızda var. 2 kadın girişimcimizi meclise alan başkanımızı da kutluyorum. Kadın girişimcilerimiz bizim için çok önemlidir. Birlik olarak bizde onlara büyük değer veriyoruz. Dünyada zenginlik girişimci sayısına bağlıdır.  Zengin olmak istiyorsak girişimci sayımızı arttırmalıyız. Nüfusumuzun yarısı kadın olmasına rağmen girişimci sayısı bizden önce yüzde beşlerdeydi. Bugün ise bu oran yüzde yedilerde. Yeterli değil. İstihdama katkısı yüzde 30’larda olan kadınlarımızı girişimcilik konusunda da oran bakımından artmalarını istiyoruz.

 OSB YAPILMALI

 Akyazı’nın önemli ihtiyaçlarından biri de OSB. Sakarya’da kurulu bulunan OSB sayısı 7. Hepsi dolu. Bu nedenle acil olarak Akyazı’mıza da OSB kurulmalı. Bu konuda yapılan çalışmalara Birlik olarak bizde destek veriyoruz diyen Hisarcıklıoğlu bu konuyu hassasiyetle takip edeceklerini söyledi.

 TEŞVİKLER İLÇE BAZINDA DA OLACAK

 Geçtiğimiz Nisan ayında Ankara’da yaptığımız ŞURA’ya Sayın Başbakanımızda katıldılar. O toplantıda sadece İl bazında verilmekte olan teşviklerin İlçe bazında da verilmesini Başbakanımızdan talep etmiştik.  Çünkü İl ve İlçeler arasında gelişmişlik farkı var. O nedenle böyle bir talepte bulunmuştuk. Talebimizi Sayın Başbakanımız olumlu bulmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra bu konuyu tekrar gündeme getirip ve İlçeler bazında da teşvik verilmesini sağlayacağız. Bunu bir müjde olarak algılayabilirsiniz.

 ÇERKEZ TAVUĞU ALACAĞIMI BEKLİYORUM

 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Borsa salonunda gerçekleşen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi “ İmzayı atmadan önce söylemek istediğim önemli b ir konu var. O da Bayraktar kardeşlerin bana verdikleri Çerkez tavuğu sözüdür. Sözün verilmesinin üzerinden zaman geçtiği için unutmasınlar diye imza öncesi hatırlatmak istiyorum dedi.

 Bunun üzerine Şinasi Bayraktar, Bayraktar ailesi olarak biz verdiğimiz sözün her zaman arkasında olduk. Bu sözümüzün de arkasındayız. Zaman bulup gelmiş olsaydınız sözümüzü yerine getirmiş olacaktık. Ne zaman isterseniz size Çerkez tavuğu ve Abaza yemeklerini ikram ederiz. Hiç kuşkunuz olmasın dedi.

 24 DERSLİKLİ OLSUN

 ATSO salonundaki toplantıda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş’ta TOBB Başkanı ve diğer yöneticilerini Akyazı’da görmekten ve onlardı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti “ Odalar ve Borsalar Birliğimizin eğitime verdiği katkıyı son derece önemsiyorum. Görev yaptığım İllerde Birliğimizin eserlerini görmenin mutluluğunu yaşadım. Bugün Akyazı’da yapacakları okul binası için protokol imzalayacak olan Birlik Başkanımız ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde de Sakarya’da yapacakları okul binasının temeli onlarla birlikte atmanın sevincini yaşayacağız. Ben Sakarya Valisi olarak İlimizde yapacakları tüm hizmetleri için şimdiden teşekkür ediyorum.”

 Vali Coş’un Akyazı’da yapılacak olan okul binamızın 24 derslikli olmasını istiyoruz.  Çünkü derslik sayımız bizim için önemli. Bizi kırmayacağınızı umut ederim demesi üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tamam demesi üzerine yapılacak olan okul binasının derslik sayısı da 24’e çıkmış oldu.

 PLAKET VERİLDİ

 Okul binası yapmak için Akyazı’ya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ATSO adına Şinasi Bayraktar, BORSA adına Ali Şener Bayraktar, Akyazı Belediye Başkanı adına da Başkan Vekili Mehmet Çakmak birer plaket verdiler. Hisarcıklıoğlu’da Vali Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere törene katılanlara iki ciltten oluşan dede korkut kitabı hediye etti.

 İMZALAR ATILDI

 Konuşmaların ve plaket takdimlerinden sonra hazırlanan protokol imzalandı. Hazırlanan protokolü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Birlik Başkan yardımcısı Halim Mete, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Borsa Başkanı  Ali Şener Bayraktar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Çakmak ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri birlikte imzaladılar.

 Edinilen bilgiye göre yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun 2016-2017 eğitim yılına yetiştirilmesi bekleniyor.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ