Eğitim
Giriş Tarihi : 26-06-2015 00:19   Güncelleme : 26-06-2015 00:19

YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da yaz kuran kursları başladı.

YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da yaz kuran kursları başladı. İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 22 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kuran kursları 22 Ağustos günü son bulacak.

Akyazı İlçe Müftülüğü açıklamasında yaz kuran kurslarında görev alacak olan din görevlilerine üç günlük seminer verildiğini belirtti ve bu seminerde din görevlilerin kursa gelecek olan çocuklara hangi konularda dersler vereceği hususları anlatıldı denildi.

Yaz Kuran kursunun başlamasıyla birlikte Akyazı’nın önemli camilerinden biri olan Baraka Camiinde de çocuklar Kuran-ı Kerimi okumayı ve dini bilgileri almak için adeta akın etti. Baraka Camii Din görevlileri Abdurahman Bakır ve Kadir Kurtoğlu ilk gün kendilerine 40 talebenin müracaat ettiğini ve kayıtlarını yaptırdıklarını belirttiler ve bu sayının artmasını bekliyoruz dediler.

İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur’da yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle Dokurcun Mahallesi Merkez camiine gitti ve ilk dersi kendisi verdi. Şenokur kurslarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Müftülüğümüz tarafından açılmakta olan Kuran kurslarına ilgi bu yılda beklediğimizin üzerinde oldu. Çocuklarını kurslarımıza gönderen Velilere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza da zihin açıklığı temennisinde bulunuyorum”  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ