Eğitim
Giriş Tarihi : 07-04-2015 00:49   Güncelleme : 07-04-2015 00:49

EYYÜP GENÇ FEN LİSESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

İlk mezunlarını bu yıl verecek olan Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi’nin

EYYÜP GENÇ FEN LİSESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

12. Sınıflarında öğrenim gören öğrenciler YGS sınavı sonuçlarında büyük bir başarıya imza attılar.

2011-2012 öğretim yılında eğitim öğretime açılan okulun ilk mezunlarının başarısı merakla beklenirken, Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi’nin YGS’ye giren 45 öğrencisi, değişik puan türlerinde İlk 2.000 de 3, İlk 5.000’de 7, İlk 10.000’de 36 derece kazanarak akademik eğitimdeki başarısını tescilletmiş oldular.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Okul Müdürü Mehmet Altıparmak: “Eğitim kurumlarının reel akademik başarısı kaydettiği ve mezun ettiği öğrencilerin göstermiş olduğu gelişimin izlenmesi ve karşılaştırmasıyla tespit edilebilir. Bu bağlamda bakıldığında ilk yıl başka kurum binasında eğitime açılan ve Türkiye geneli %1.5 ile 2.5 yüzdelik dilim aralığından öğrenci alan okulumuzun 45 mezunundan 20’sinin YGS’de ilk % 1lik dilime girmiş olması neresinden bakılırsa bakılsın önemli bir başarıdır.

Üç yıldır kendi binasında eğitime devam eden ve geçtiğimiz yıl 176 kişilik öğrenci yurdunun açılmasıyla fiziksel eksikliklerini tamamlayan okulumuz bu yıl göstermiş olduğu akademik başarıyla Sakarya’da başarının yeni adresi olduğunu göstermiştir. Bu durum Sakarya’mızın eğitim başarısı adına da son derece sevindiricidir.

Henüz mezun vermemiş olması hasebiyle Sakarya eğitiminde kapalı kutu görünümündeki okulumuzun akademik başarısının somut göstergesi bu sonuç, inanıyoruz ki 2015 TEOG yerleştirmelerinde veli ve öğrencilerimize yol gösterici olacaktır.

Bu sonuç bizim için bir başlangıçtır ve asla tesadüf değildir. Bir okulun kuruluş sürecinde yaşanan tüm zorluk ve olumsuzluklara rağmen fedakârca çalışan tüm okul personeli, öğrenci ve velilerimizin ortak çabasının sonucudur.

Okulumuzun elde ettiği bu başarıda payı olan başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim bileşenlerimize teşekkür ediyor; başarımızı, bu güzide eğitim kurumunu şehrimize kazandıran saygıdeğer hayırseverimiz ‘Eyüp Amcamıza’ armağan ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ