Eğitim
Giriş Tarihi : 20-12-2014 00:10   Güncelleme : 20-12-2014 00:10

CUMHURİYET ANA OKULUNDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

İlklerin okulu olan Akyazı Cumhuriyet Anaokulu "Akıllı Çocuk Sofrası" projesiyle de bir ilke imza attı.

CUMHURİYET ANA OKULUNDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

2 Haftadan beri uygulanan proje çalışmaları okul salonunda yapılan bir törenle kutlandı. Törende projenin başarılı öğrencilerine madalyaları verilirken Hülya Adalıoğlu Karas’ın "Kirazlar Sınıfının" proje kapsamında hazırladığı "Yerli Malı Haftası" programı da beğeniyle izlendi. 

 

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Cumhuriyet Anaokulu  Okul müdürü Fetih Çabukoğlu    “Çocuklarda dengele beslenme alışkanlığı kazandırma adına 2 haftada uygulanan projemiz çocuklarımızın yaptıkları yiyecekleri sergileyerek ve ikram etmeleriyle sona erdi. İki hafta boyunca sınıflarında ve okul mutfağımızda projeye çocukların aktif katılımı sağlandı.  Özellikle çocuklar kendileri yaptıkları yoğurt, turşu, kurabiye, kek,meyve salatası, sebze çorbası gibi yiyecekleri büyük bir iştahla tükettiler.


Ebeveynlere gönderilen akıllı çocuk sofrası puan tablosuyla öğrencilerimizin sadece okulda değil evde de sağlıklı besinleri tüketerek alışkanlık haline getirmeleri sağlanarak;  puanları toplayan tüm öğrencilere akıllı çocuk sofrası madalyası verildi” dedi

 

Okul müdürü Fetih Çabukoğlu bu projenin yanında Beslenme Dostu Okul Projesinde ilçemizdeki 3 okuldan biri olduklarını söyleyerek tüm çalışanlarına, öğretmenlerine, okul-aile birliğine ve velilerine teşekkür etti. 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ