Eğitim
Giriş Tarihi : 30-10-2014 23:40   Güncelleme : 30-10-2014 23:40

AKYAZI AHİ EVREN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR

Akyazı Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin okul yönetimi

AKYAZI AHİ EVREN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR

okulun imajını değiştirmek, geçmişin olumsuzluklarını olumluya çevirmek için kolları sıvadı.

Şu anda okulda hummalı bir çalışma gözleniyor. Müdür Vekili Murat Yeşilbaş, Müdür Yardımcıları Ramazan Hacıeyüpoğlu, Faruk Doğru, Cengiz Kıyak, Tarık Türker

 İşe okulun fiziki görüntüsünü değiştirmekle başladıklarını belirterek bunu eğitim öğretim faaliyetlerindeki çalışmalarımız izleyecek. Okulun uzun yıllara dayalı başarısız, problemli istenmeyen bir okul olma imajını değiştirmek istiyoruz. İdare ve öğretmen kadromuz buna inanmış durumda bunu mutlaka başaracaklarını söylediler.

Bu azmin Lokomotifi, sürükleyicisi Okulda yıllardanberi görev yapan ve okulu çok yakından tanıyan Müdür Yardımcısı Ramazan Hacıeyüpoğlu Yapmak istedikleri ile ilgili şunları söyledi.

“Okulumuzun vizyonunu tamamen değiştirmek istiyoruz. Buraya gelen Öğrenci profilini değiştirmek istiyoruz, bu yıl açılan adalet bölümü ile beraber puanlarımızda oldukça yükselme oldu. Okula giriş puanları 240 lardan 340 lara yükseldi. Okulumuza başka illerden öğrenciler gelmeye başladı. Bununla birlikte veli profili de değişmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda bu sistemi geliştirebilirsek okulumuzda Akyazı için ihtiyaç olmayan bölümlerimizi kaldırıp ilçede ihtiyaç duyulan bölümlere yöneleceğiz. Kullanılmayan alanlardaki öğrencilerimiz son sınıfa gelince staj yapacak iş yeri bulamıyor. Oysa biz mezun olan öğrencilerimize Avrupa birliği normlarına uygun iş yeri açma belgesi veriyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizi iş hayatında mesleki gelişimlerini tamamlayarak en iyi şekilde yetiştirmek ve tekniker olabilecek konuma gelmelerini istiyoruz.”

 600 öğrencisi bulunan Akyazı Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde şu anda Büro Yönetimi, Muhasebe bölümü, Pazarlama bölümü, Bilgisayar Bölümü ve Adalet bölümü olmak üzere öğrenciler 5 dalda öğrenim görülüyor.  Okulda öğretmen kadrosu tamam. Uzun yıllar yüksek öğrenime parmakla sayılacak kadar az öğrenci veren okulda bu yıl bu sayıda bir hayli artış oldu. 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=577329569080350

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ