Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 07-11-2018 10:57   Güncelleme : 07-11-2018 10:57

BELEDİYE MECLİSİ KASIM TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı Belediye Meclisi Kasım ayına ait olağan toplantısını yaptı. Hasan Akcan’ın

BELEDİYE MECLİSİ KASIM TOPLANTISI YAPILDI

 

Akyazı Belediye Meclisi Kasım ayına ait olağan toplantısını yaptı. Hasan Akcan’ın başkanlık yaptığı toplantıda ikisi ilave olmak üzere 5 gündem maddesini görüşüp karara bağladı.

Gündemin 1. Maddesinde yer alan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından İlçenin Kuzuluk Mahallesindeki elektrik dağıtım tesislerindeki trafo yerleri ile ilgili olarak talebi bir önceki Meclis toplantısına gelmiş ve Meclis’te o talebi İmar Komisyonuna havale etmişti. Bu toplantıda bahse konu ile ilgili olarak yer değişikliği istemi ne ilişkin ilgili komisyondan gelen rapor Meclis tarafından aynen kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan boş Memur kadro değişikliği cetveli ilgili Müdürlük tarafından hazırlandığı şekli ile Meclis tarafından kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Ormanköy Mahallesi köy içi mevkiinde 34 parselde kayıtlı 3.822,17 M2 taşınmaz ile 35 paftada kayıtlı olan 873,45 M2 taşınmazın Sakarya Büyükşehir Belediyesine mezarlık yeri olarak kullanılmak üzere devredilmesine ilişkin talep İmar komisyonuna havale edildi. 

Gündemin ek birinci maddesinde yer alan SSK hizmet binası ile Ticaret Meslek Lisesi arasında kalan taşınmazla ilgili olarak planda değişiklik yapılması hususu İmar komisyonuna havale edildi.  

Gündemin ek ikinci maddesinde yer alan Dokurcun Çaylar mahallesinde Belediyeye ait olan 13 dekar arazinin 3 dekarının İlçe Müftülüğüne devri konusunda Belediye Başkanı ile Encümenine yetki verilmesi Meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Alınan tüm kararlar oybirliğiyle alındı. 

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Gündem dışı konuşmayı her zaman olduğu gibi MHP’li Meclis üyesi Murat Öz yaptı. Öz, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen ancak Bakanlık tarafından 15 Ekim 2018 tarihine çekilen Otopark Yönetmeliği ile ilgili Belediyemiz bir çalışma yapıyor mu? diye sordu. Bu soruya Belediye İmar Müdürü Sinan Gül cevap verdi. İmar Müdürü konuya vakıf olduklarını söyledi ve Bu konuda ilk kararı Büyük Şehir Belediye Meclisimiz alacak sonra biz alacağız ve Yönetmelik hükümlerini aynen uygulayacağız dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Murat Öz, Belediye Başkanı Akcan’a ilave gündem ikide yer alan arazide yapılacak olan imar değişikliğini o alanı Sanayi Sitesine mi dahil edilecek yoksa o arazide Galericiler sitesi mi yapılacak diye sordu.

Akcan bu soruya İmar’da ne görünüyorsa orada onu yapacağız şeklinde kaçamak bir cevap verdi.

Murat Öz’ün son sorusu şöyleydi;  Siz başkan olmadan önce sizden önceki yönetimin yer satışlarına sürekli karşı geliyordunuz. Ben başkan olursam Belediyeye ait tek karış bir yer satmam sattırmam demiştiniz. Görevde olduğunuz süre içinde satmadık yer bırakmadınız. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Ayrıca sizden yazılı ve sözlü bilgiler talep ediyoruz ama siz bu bilgileri veremeyiz çünkü mahremiyet var diyorsunuz. Sorduğumuz soruların neresinde mahremiyet var söylermisiniz şeklindeki soruya Başkan Akcan’ın yer satışlarına ilişkin soruyu cevap vermeden geçiştirirken, diğerine verdiği cevap şöyle oldu. Mahremiyet var diye size vermediğim bilgilerin tümü sizin tarafınızdan da onaylanan Faaliyet raporumda var. Okursanız orada görür ve bilgi sahibi olursunuz.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ