Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 05-12-2017 20:38   Güncelleme : 05-12-2017 20:38

CHP’DE RECEP FURUNCUOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP Akyazı İlçe kongresi Kılıçoğlu düğün salonunda yapıldı.

CHP’DE RECEP FURUNCUOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP Akyazı İlçe kongresi Kılıçoğlu düğün salonunda yapıldı. Tek listeyle girilen seçimde Recep Furuncuoğlu bir kez daha başkan seçilerek güven tazelemiş oldu.

Nedim Bayraktar tarafından yönetilen genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başladı. Yönetim Kurulu faaliyet ve hesap raporlarının okunması ve kabulü ile devam eden kongrede konuşan İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, Akyazı’da mevcut olan tüm partilere seslenerek İlçemizi hak ettiği mertebeye ulaştırmak, geleceğimiz olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için gelin el birliği yapalım çağrısı yaptı.

Konuşmalar

Recep Furuncuoğlu kongrelerine katılan misafirlere ve özellikle de basın mensuplarına teşekkür etti. Basın hepimizin gözü kulağıdır. Bu dalda görev yapan basınımızın değerli mensuplarına teşekkür etmeyi görev sayarım diyen CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, 2019 ya da daha önce yapılabilecek olan Mahalli ve Genel seçimlere odaklanmalı ve çalışmaya bugünden itibaren başlamalı, ev ev dolaşmalı ve bütün insanlarımızla kucaklaşmalı ve oy oranımızı arttırmalıyız dedi.

İlçe başkanının konuşmasından sonra kürsüye Füsun çetin geldi. Çetin’de birlik ve beraberlikten bahsetti ve biz ne kadar bir ve beraber olursak o kadar güçlü oluruz dedi.

Kürsüye daha sonra  eski İlçe başkanı Mithat Baştan geldi. Baştan eleştiri oklarını önce kendilerine sonra da iktidar partisine çevirdi. Önümüzde bir mahalli bir de genel seçim var. Parti olarak her iki seçime çok iyi hazırlanmalıyız diyen Baştan, geçmişte Hendekliler Akyazı’yı kıskanırlardı şimdi ise biz Hendeklileri ve Hendeği kıskanır hale geldik. Bunda hepimizin günahı var dedi.

İktidar partisine bu güz el İlçemizin sorunlarını çözmek için birlikte çalışalım, bizim de fikirlerimizden yararlanın çağrısı yapan Mithat Baştan, bu defa eleştiri oklarını köylüsü olan Belediye Başkanı Hasan Akcan’a çevirdi. Akcan’ın yönetimi ve icraatları ile tüm Akyazılılarda olduğu gibi kendisinde de büyük hayal kırıklığı yarattığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Baştan özetle şunları söyledi “ Akcan’ın partimize olan düşmanlığı nereden geliyor bilmiyorum. Bize kongre için salon bile tahsis ettirmiyor. Belediyeye ait olan tesisler ticarethaneye dönüşmüş, denetim desen hiç yok kiraya verilen belediyeye ait çay bahçesinde çay bir lira 50 kuruş olmuş insaflı olmak lazım”

Motosiklet ve bisikletlilerin cirit attığı çarşı içinde yayaların yürümeye korktuğunu, ana arterlerin park yapan araçlarla tamamen kapatıldığını, yolların çok bozuk olduğunu yapması gereken belediyenin suçu Büyükşehre attığını söyleyen Mithat Baştan, iktidara da çatarak, meralar gitti, ormanlar gitti, yaylalarımız betonlaştı bunları kim durduracak elbette ki iktidar partisinin yetkilileri, onlardan görevlerini yapmalarını bekliyorum dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na da çağrıda bulunan Mithat Baştan, Sayın başkan mahalleye dönüşen köylerden 2019 yılına kadar su ve atık parası almayacağız demiştin. Ödeme makbuzları ardı ardına evlerimize geliyor sözünü tutmanı bekliyoruz dedi. Baştan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir fukaraya dağıtılmakta olan kömürlerin kalitesiz olduğunu belirterek, kalitesiz kömür şehrimizin temiz havasını bozuyor. Onun için daha kaliteli kömür dağıtılmasını istiyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Kongre başkanı Nedim Bayraktar’da kendisinin de Akyazılı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Akyazı’nın üzerinde kara bulutların dolaştığını söyledi ve bu kara bulutları ancak bizim iktidarımız dağıtır dedi ve 2019 yılında yapılacak olan her iki seçimi de partisinin kazanacağını sözlerine ekledi.

Kürsüye son olarak Özgür Arık geldi. Arık sert sözlerle hükümete yüklendi ve yerelde belediyelerin genelde ülkenin iyi yönetilmediğini belirterek sözü Akyazı’ya getirdi. 1977 yılında Akyazı Belediye Başkanı bizdendi (Ertuğrul Öztürk) İl Başkanı Akyazılıydı (Eczacı Kemal Abuç) iki Milletvekilinden biri Akyazılıydı (‘Barbaros Turgut Boztepe) O zaman oy oranımız yüzde 32’ydi. Bugün ise oy oranımız yüzde 14.80’e düşmüş ve sadece bir Milletvekilimiz var. O zaman aynaya bir bakmamız suçu da kendimizde bulmamız ve kendi kendimize bu duruma neden düştük diye sormamız lazım dedi.

Gönderilen telgraflar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ankara’da bulunan İl Başkanı Ayça Taşkent ile ç ok sayıda partili Milletvekili kongreye başarı telgrafı gönderdi.

Kimler katıldı

CHP Akyazı İlçe kongresine AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, CHP eski Milletvekili Barbaros Turgut Boztepe, Geçen dönem Milletvekili adayları Elif Başer ve Erdoğan Isır, İl Kadın Kolları eski başkanı Füsun Çetin, Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Yusuf Konyalı, Merkez İlçe eski başkanı Yılmaz Şahin, partililer ve delegeler katıldı.

Seçimler

Yargı gözetiminde gerçekleşen ve tek listeyle gidilen seçimde Recep Furuncuoğlu’nun başkanlığında oluşan Yönetim Kurul asil üyeliklerine şunlar seçildi. Mustafa İyiyazıcı, Nevzat Turhan, Neşe Türemen, Emel Türkay, Fikriye Açıkmeşe, Şefika Zamanisoğlu, Talat Aşan, Cahit Lüleci, İbrahim Durmaz, Burhan Genç, Burhan Uçar, Erdal Karaoğlan, Ahmet Bilmiş, Mustafa Sağır.

İl Delegeliğine ise; Recep Furuncuoğlu, Mustafa İyiyazıcı, Oğuzcan Curoğlu, Emel Türkay, Neşe Türemen, Cihan Meral, Nermin Akalın, Mithat Baştan, İbrahim Durmaz, Muzaffer Başer, Şevki Yanık, Erdal Karaoğlan, Nevzat Turhan, Burak Türemen, Mustafa Sağır, İsmet Karataş, Ahmet Bilmiş, Hilal Coşkun ve Fatma Kara seçildi. 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ