Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 05-09-2017 23:56   Güncelleme : 05-09-2017 23:56

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİNDE KIŞ MESAİSİ BAŞLADI

Bir Aylık tatilini tamamlayan Akyazı Belediye Meclisi Eylül ayına

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİNDE KIŞ MESAİSİ BAŞLADI

Bir Aylık tatilini tamamlayan Akyazı Belediye Meclisi Eylül ayına ait toplantısını yaptı. Hasan Akcan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Belediye Meclisi 9 gündem maddesini görüşüp karara bağladı.

Gündemin 1.maddesinde yer alan Kuzuluk Mahallesinde bulunan Yukarı Hamam ve Atasoy Sokak ismi Hukuk Komisyonu kararı ile Değirmendere Sokak olarak değiştirildi. Bu değişiklik oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2.maddesinde yer alan Cumhuriyet Mahallesi Cevat Ayhan Camii yanında bulunan aile parkına Maksut Öztemel isminin verilmesi Hukuk komisyonu tarafından uygun görülmedi. Bu madde üzerinde söz isteyen Meclisin AK Partili Üyesi Çetin Sarı, Maksut Öztemel’in Akyazı’nın ilk Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, yaptığı hizmetlerde dikkate alınarak bahse konu olan parka isminin verilmesi gerekirdi şeklindeki sözüne karşı toplantıyı yöneten Başkan Akcan’da o yer Belediiiiyemize ait değildi. Yer sahipleri isim değişikliğini istemedikleri için bu değişikliği yapamadık. Ama İlçemizin ilk Belediye Başkanının ismini bir başka yere verip onu ilelebet yaşatacağız. Bundan emin olun dedi ve madde oy birliği ile komisyondan geldiği şekli ile kabul edildi.

Gündemin 3.maddesinde yer alan Vakıf Mahallesinde bulunan 14006 Sokak isminin Şehit Polis Memuru Mustafa Kılıç Sokak olarak değiştirilmesi komisyon tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi ve Emekli Polis Memuru Hikmet Kurt söz alarak şunları söyledi “ Komisyonumuz isim değişikliğini uygun görmedi ama Şehit polis Memurumuzun ismi bir başka yere verilmeli” Bunun üzerine Meclis ve Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Şehit Polisimizin ismini de İlçe Merkezimizde bir yere veririz” cevabından sonra madde oylandı ve komisyondan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4.maddesinde yer alan Belediyenin 2018 Mali yılı performans programı hazırlandığı şekli ile oylandı ve bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 5.maddesi Belediyenin 2018 yılı gelir tarifeleri ile ilgili maddeydi. Bu madde görüşülürken söz alan MHP li Meclis Üyesi Ruhi Yılmaz, 2018 yılına ait tarifelerin fazlalığından bahsetti ve esnafımız bu yükü kaldıracak durumda değil. Fiyatların aşağıya çekilmesi ve esnafın korunması gerektiğini belirtti ve Dokurcun mahallesinde birçok esnafın tabelaları indirmeye hazırlandığını iddia etti. Komisyona havale edilen tarifenin Komisyon üyeleri tarafından yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Bunun üzerine Belediye Muhasebe Müdürü hazırlanan tarifeyle ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi verdi ve hazırlanan tarifenin kanunda belirtilen rakamlarla örtüştüğünü söyledi ve bu bilginin verilmesinin ardından madde Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6.maddesinde yer alan Mülkiye Akyazı Belediyesine ait olan ve Kuzluk mahallesinde bulunan 750 M2 lik arsa vasfındaki taşınmazın 5393 Sayılı Kanunun 18/e ve 75/d maddesi hükümlerine göre Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilmesi hususu oylanmadan önce Belediye Başkanı Akcan bilgi verdi. Akcan bahse konu olan yerde Belediyemize ait bir sıcak su kuyusu var. Bu kuyu 6 yıldan beri çalıştırılmadığı için suyu yüzeye çıkaracak olan borular çürüdü ve su yer altına gitti. Yeniden bir kuyunun açılması gerekiyor. Maliyeti de 1,5 milyon TL. Büyükşehir belediyesi suyla ilgili bize bir teklif getirdi. Bu teklif            e göre yeni kuyu B.Ş.Belediyemiz tarafından açılacak ve sıcak su çıkarılacak. Çıkarılacak olan bu sıcak su Akyazı’nın dışında bir yere verilmeyecek. B.Ş. Belediyesi bu suyu İlçemiz sınırları içinde yapılacağı söylenen Oteller zincirine verecek. Elde edilecek olan gelirin de yüzde 20’si Belediyemize verilecek. Ayrıca Belediyemiz de bu sıcak suyu Devlet Hastanemiz yanında bulunan Ak Çarşı’ya ısınma amaçlı borularla getirecek ve masrafı yine B.Ş. Belediyemiz karşılayacak. Ayrıca aynı suyu seracılıkta kullanabileceğiz bilgisini verdikten sonra madde oylandı ve oy birliği ile bahse konu olan arazi ve arazi içinde yer alan sıcak su kuyusu B.Ş. Belediyesine devredilmiş oldu.

Gündemin 7,maddesinde yer alan dolu Memur norm kadro değişikliği teklifiyle ilgiliydi. Bu kadroda çalışmakta olan Memurun Üniversite Mezunu olması nedeniyle 6.derecedeki bu kadro 3.dereceye indirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 8.maddesinde yer alan istifa nedeniyle boşalan İmar komisyonu Üyeliğine AK Partili Emrullah Kut oy birliği ile seçildi.

 

Gündemin 9. Maddesinde yer alan Müdür ve Üst yönetici kadrosuna yapılan atamalarla ilgili olarak 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi uyarınca Meclis Üyelerine bilgi verildi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ