Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 23-08-2017 13:43   Güncelleme : 23-08-2017 13:43

AK PARTİ AKYAZI’DA İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN 4 ADAY VAR

AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanan tarihlere bakıldığında

AK PARTİ AKYAZI’DA İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN 4 ADAY VAR

AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanan tarihlere bakıldığında Akyazı İlçe kongresi 8 Ekim 2017 Pazar günü yapılacak. Delege tespitlerini tamamlayan AK Parti Akyazı İlçe teşkilatı şimdi de yapılacak olan İlçe başkanlığına odaklanmış durumda.

AK Parti Akyazı İlçe başkanlığı için şu ana kadar ben adayım diye yola çıkan 4 isim var. Bunlar şu an ki İlçe Başkanı Fevzi Bora, İlçe Yönetiminde görev yapmakta olan Eczacı Eyüp Demirtaş, iş adamı Adem Sağlam ve yine bir iş adamı Osman Uluköylü.

Genel Merkez belirleyecek

AK Parti İlçe kongresi 8 Ekim Pazar günü yapılacak ama seçime tek listeyle girilecek. Adayların isimleri Ankara’ya gönderilecek, sonra adaylar Genel Merkeze davet edilecek ve görüşmenin ardından da genel merkez bizim adayımız şudur diyecek.

Yine kulislerde dolaşan dedikodulara bakıldığında Genel Merkez üç adaydan fazlasını istemiyor. Şayet bir İlçede üçten fazla aday varsa üçe indirme görevini İl Başkanlığına vermiş durumda.

Adaylar kulis çalışmalarını sürdürüyor

8 Ekim tarihine kadar AK Parti Akyazı İlçe başkanlığı için ben adayım açıklaması yapanların dışında başka adaylarda çıkabilir. Şu ana kadar aday olduğunu açıklayanların sayısı dört. Genel Merkez talimatı ile bu sayı İl Başkanlığı tarafından üçe düşürülecek ve üç isim Genel Merkeze bildirilecek. Genel Merkezde incelemelerini yaptıktan ve aday adayları ile birebir görüştükten sonra aday olan ismi açıklayacak ve diğer adaylara da belirlediğimiz adayla birlikte çalışın talimatı verecek.

 

Şu ana kadar adayım diye ortaya çıkanların kulis çalışmaları da aralıksız sürüyor. Adaylar özellikle Ankara’dan kendi isimlerinin aday olarak belirlenmesi için yoğun bir gayretin içinde oldukları gözleniyor. AK Parti Akyazı’da aday adayı sayısı artacak mı? Genel Merkez kimi aday gösterecek. Akyazılıların merak ettiği konuların başında geliyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ