Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 07-03-2017 22:57   Güncelleme : 07-03-2017 22:57

MECLİS TOPLANDI GÜNDEM MADDELERİ JET HIZIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Akyazı Belediyesinin Mart ayına ait olağan meclis toplantısı yapıldı.

MECLİS TOPLANDI GÜNDEM MADDELERİ JET HIZIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Akyazı Belediyesinin Mart ayına ait olağan meclis toplantısı yapıldı. Hasan Akcan’ın başkanlık yaptığı toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü. Muhalefet Partisi Meclis Üyeleri kürsü yerine oturdukları yerden konuşunca ve gündem maddeleri de az olunca toplantı kısa sürede sona erdi.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin birinci maddesi Vakıf Mahallesinde bulunan Ada Caddesi isminin terörle mücadelede  şehit düşen Polis memuru Mustafa Kılıç’ın adının verilmesi,

Gündemin ikinci maddesi ise Kuzuluk mahallesinde bulunan dere sokak isminin Kuran kursu sokağı olarak değiştirilmesiyle ilgiliydi. Her iki gündem maddesi Hukuk ve İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinde yer alan Türkiye Demiryolu Sendikasına ait çalışır durumdaki bir adet 2007 model Volkswagen marka Crafter aracının halkın hizmetinde kullanılmak üzere hibe edilmesi  Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4.maddesinde yer alan 14 İl’de Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe kurulmasına ilişkin bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince, Valilik Makamı devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonunca alınan 04.08.2014 tarih ve 188 sayılı, 28.02.2017 tarih ve 5 sayılı karar gereği, satın alma yetkisi Akyazı Belediyesine verilen mahalle, mevkii, ada, parsel, niteliği ve yüzölçümü belirtilen 16 adet taşınmazın 5393 sayılı yasanın 18.maddesi € fıkrasına göre satın alınması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEMDIŞI KONUŞMALAR

Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Ruhi Yılmaz Dokurcun Mahallesinde yapım ve onarımı tamamlanan PTT binası Memur yokluğu nedeniyle hizmete alınamadığını söyledi ve Dokurcun PTT sine Memur atanması için destek istedi.

Belediyenin diğer MHP’li Meclis üyesi Murat Öz ve Hikmet Kurt’ta Belediyeleri kapanan ve tek mahalleye dönüşen Kuzuluk ve Altındere Mahallelerinin eskiden olduğu gibi 3’er Mahalleye dönüştürülmesi gerektiğini söylediler ve bu konuda destek talebinde bulundular.

KENT KONSEYİ ÜYELERİDE KATILDI

Akyazı Belediyesinin Mart ayına ait Meclis toplantısına Kent Konseyi Üyeleri de katıldı. Kent Konseyi Belediye Meclisinden Şehir merkezinde metruk ya da tamamlanmamış binaların ya yıkılması ya da inşaatların tamamlanması için Belediyenin denetimlerini sıklaştırmasını istediler. Gerekçe olarak da etkin mücadele de bu tür binaların uyuşturucu ve madde bağımlıları tarafından sıkça kullanılması gösterildi ve konuyla ilgili olarak hazırlanan yazı Meclise sunuldu.

Belediye ve Meclis Başkanı Hasan Akcan Kent Konseyi tarafından hazırlanarak verilen yazıyı İmar komisyonuna havale edilmesini ve Komisyon üyeleri tarafından incelemeleri yapıldıktan sonra gelecek oturuma getirilmesini oyladı ve oy birliği ile başkanın bu teklifi kabul edildi.

BONCUK GİBİ ARABA

Gündemin 3.maddesinde yer alan 2007 model aracın belediye tarafından hibe olarak alınması maddesi görüşülürken söz alan MHP li Meclis Üyesi Hikmet Kurt, modeli geçmiş ve yaşını başını almış araçların Belediye tarafından alınmasına karşı olduğunu, yerine yeni araba alınması istiyorum dedi. Bunun üzerine Başkan Akcan’da hibe olarak alacağımız aracı teknik ekibimize incelettik. Merak etmeyin Boncuk gibi bir araç alıyoruz yanıtını vermesi meclis salonunda gülüşmelere neden oldu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ