Saglık
Giriş Tarihi : 05-01-2017 23:49   Güncelleme : 05-01-2017 23:49

AKYAZI DEVLET HASTANESİNDE KIZILAYA KAN BAĞIŞI

Kış mevsiminin gelmesi ile kan bağışlarında düşme görülmesi

AKYAZI DEVLET HASTANESİNDE KIZILAYA KAN BAĞIŞI

Kış mevsiminin gelmesi ile kan bağışlarında düşme görülmesi ile Kızılay Sakarya şubesi yetkilileri son dakika anonsu ile kan stoklarının tükenmekte olduğunu twitter hesaplarından halka duyurdu ve vatandaşları kan bağışına davet etti.

Bu çağrıya kayıtsız kalmayan Akyazı Devlet Hastanesi Kızılay’a kapılarını açarak vatandaşlardan kan bağışlamalarını istedi.

Dr. Kerem Kınık,  yaptığı açıklamada Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağış desteği bekliyoruz, 1 ünite 3 can kurtacak." ifadelerine yer verdi.  Açıklamalarına devam eden Kınık, "Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz kan sürekli bir ihtiyaçtır." diye eklemesi üzerine Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Sakarya Kızılayı Kan Bağış Merkezinin organize ettiği kan bağış kampanyasına Akyazı Devlet Hastanesi personeli ve Akyazı Halkı yoğun ilgi gösterdi.

Bu ilgiye duyarsız kalmayan Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Yavuz Tepeçınar ve hastane yönetimi gün boyunca kan bağış standını ziyaret ederek daha fazla kan bağışı yapılmasında önemli rol oynadılar.

Vatandaşlar  8 saat gibi kısa bir sürede 63 kişi kan bağışında bulundu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ