Eğitim
Giriş Tarihi : 22-11-2016 19:32   Güncelleme : 22-11-2016 19:32

DEPREM UZMANI YÜKSEK MİMAR YOŞHİNORİ MORIWAKİ AKYAZIDA SEMİNER VERDİ

Okullarımızda ve çeşitli kurumlarımızda verdiği ve vermekte olduğu afet eğitimleri ile Sakarya’da ses getire

DEPREM UZMANI YÜKSEK MİMAR YOŞHİNORİ MORIWAKİ AKYAZIDA SEMİNER VERDİ

Okullarımızda ve çeşitli kurumlarımızda verdiği ve vermekte olduğu afet eğitimleri ile Sakarya’da ses getiren ve Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme ve afete hazırlama Derneğinin davetlisi olarak Akyazı’ya gelen Hazama Ando Corparation Türkiye Ofisi Genel Müdürü ve Japonya Türkiye İnşaat irketleri Derneği Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoşhinori Moriwaki  Akyazı’da Lise öğrencilerine deprem eğitimi verdi.

Yoşhinori Moriwaki  Akyazı’ya gelişinde S.A.B.A.H. Derneğinin Ticaret Meslek Lisesi yanındaki Afet eğitim Merkezinde Dernek Başkanı İlhan Durgut ve Drenek üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamada Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın da bulunduğu karşılamada  bir süre ana okulu öğrencilerine verilmekte olan afet eğitimi izlendi.

Yoşhinori Moriwaki  bu tür eğitimlerin küçük yaşlardan itibaren verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek izlediğim kadarı ile sizler bu işi çok iyi yapıyorsunuz ve hiç ara vermeden çalışmalara devam edin şeklinde konuştu.

S.A.B.A.H. Derneği üyeleri ve konuk Yoşhinori Moriwaki  buradan konferansın verileceği Endüstri Meslek Anadolu Lisesine geçtiler. Okul salonunda öğrenci ve öğretmenlere hitap eden Yoşhinori Moriwaki  İlk önce Geçtiğimiz akşam Ülkesi Japonya’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden bahsederek  hiçbir can ve mal kaybı olmadığını belirterek başladığı konuşmasında dünyadaki deprem kuşakları ve fay hatlarını harite üzerinde göstererek Türkiye’nin kendi ülkesi Japonya gibi en çok deprem riski yaşadığı ve yaşayacağı deprem riski yüksek ülkeler arasında olduğu söyledi. Depremle birlikte yaşamak zorunda olduğumuz için içinde oturmakta olduğumuz binalarımızın depremler göz önünde bulundurularak denetimli ve sağlam olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Yoşhinori Moriwaki  Türkçe olarak verdiği konferansının sonunda Deprem anında ilk önce kendimizi korumaya alalım, başımızı ve gövdemizi yıkıntıların oluşturduğu üçgenler içinde tutalım. Yakınımızda en az 3 gün yetebilecek su bulunduralım, sarsıntıyı hissettiğinide panik yapmadan güvenli bir çıkış tarafına yönlenelim. Elektrik, Doğalgaz ve su vanalarını kapatalım. Bina çıkışlarında ailece planlanan toplanma alanında buluşalım. Diyerek  sözlerini tamamladı.

Toplantı sonunda S.A.B.A.H Derneği Başkanı İlhan Durgut Yoşhinori Moriwaki ‘ye davetlerini kırmayarak Akyazı’ya kadar gelerek konferans verdiği için teşekkür ederek bir palaket ve hediyeler takdim etti. Daha sonra da Şerefiye Dereağzı alabalık tesislerinde verilen kahvaltı ile konuk Yoşhinori Moriwaki  İstanbul’a uğurlandı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ