Eğitim
Giriş Tarihi : 27-10-2016 16:41   Güncelleme : 27-10-2016 16:41

BAŞKAN AKCAN’DAN CUMHURİYET ORTAOKULU’NA ZİYARET

Yeni eğitim ve öğretim yılı ziyaretlerine devam eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan

BAŞKAN AKCAN’DAN CUMHURİYET ORTAOKULU’NA ZİYARET

Yeni eğitim ve öğretim yılı ziyaretlerine devam eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ziyaretler kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu’na uğrayarak öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Haftada en az iki ya da üç okula giderek yeni eğitim ve öğretim yılı tebrik ziyaretinde bulunan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geliyor. Okullarda ve okul çevrelerindeki Sosyal ve Kültürel belediyecilik adına yapılması gereken eksiklikleri de not alan başkan Akcan ziyaretlerinde öğrencilere de okumaları için kitaplar dağıtıyor.

Ziyaretler kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip ortaokuluna giden Başkan Akcan öğrenciler tarafından yoğun bir sevgi ile karşılandı. Başkan Akcan’ın etrafını bir anda saran çocuklar Başkan’la fotoğraf çektirebilmek için birbirleri ile yarıştılar.

Başkan Akcan’ın Cumhuriyet Ortaokulu ziyaretine İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir ve Belediye Başkan yardımcısı Kemal Aksakal’da eşlik etti.

Cumhuriyet Ortaokulunda Aşure İkramı

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın ziyaret ettiği gün Cumhuriyet Ortaokulunda aşure etkinliği düzenlendi. Başkan Akcan öğretmenler odasında okul müdürü ve tüm öğretmenlerle bir araya gelerek hem mübarek aşure ikramının tadına baktı hem de öğretmenlerle toplantı yaptı. Toplantı da okulun eksikleri ve ihtiyaçları noktasındaki talepler görüşülürken okul çevresinde Belediye tarafından yapılması planlanan teknik çalışmalardan da söz edildi.

Sınıf ziyaretlerinde Başkan’dan çocuklara güzel nasihatler

Öğretmenler odasında yapılan toplantının ardından Sınıfları gezmeye başlayan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan her gittiği sınıfta çocuklara teknolojiyi ne kadar ve ne için kullandıklarını, günün okul dışında kalan zamanında neler yaptıklarını sordu. Dini bilgiler ile ilgili sorular sormayı ihmal etmeyen başkan Akcan her Müslümanın günlük yapması gereken dini görevleri konusunda da öğrencilere güzel nasihatlerde bulundu.  

Erken yatın erken kalkın,  Namazınızı kılın, her gün Kuran okuyun,  güne kahvaltısız başlamayın!

Başkan Akcan’ın öğrencilere ilk nasihatlerinden biri erken yatın ve güne erken kalkarak başlayın oldu. Her sabah güneş doğmadan önce uyanmanın hem bedene hem vücuda faydalı olduğunu belirten Başkan Akcan sabah namazlarını da hatırlatmayı unutmadı. Günün ilk başlangıcında en önemli şeylerden birinin de namaz kılmak olduğunu belirterek her gün en az 1 sayfa Kuran okumayı ve Sabah güneşinin ilk on dakikasında yaydığı o güzel enerjiyi alarak güne zinde başlamak gerektiğini ifade ederek sabahları da muhakkak güzel bir kahvaltı da yapılmasını öğrencilere tavsiye etti.  

Teknoloji’yi dersleriniz için ve faydalı ilimler için kullanın

Özellikle öğrencilik hayatı boyunca bir öğrencinin teknolojiyi sadece dersleri için kullanması gerektiğini belirten Başkan Akcan cep telefonları, tablet, Bilgisayar ve benzeri elektronik eşyaların öğrenciyi derslerini yapmaktan alıkoyan, zamanını çalan bir hırsız olduğu ifade etti. Hedefi yüksek olan bir öğrenci bu saydıklarımdan uzak durmalı derslerine odaklanmalı ve öğretmenlerini can kulağı ile dinlemelidir dedi. Kendisinin teknolojiyi çok yakından takip ettiğini ve okullara öğrenciler derslerini daha güzel yapabilsinler diye bu imkânları okullara sunabilmek için her zaman çaba gösterdiğini belirten Akcan; teknoloji öğrenciler için ancak faydalı kullanıldığında yani dersleri, ödevleri araştırmak, faydalı ilimleri öğrenmek için kullanıldığında gerçekten faydalıdır dedi

İlçe Milli eğitim Müdürü Özdemir’de öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Ortaokul son sınıfta okuyan öğrencilere okullarına her yıl gösterdiklerinden daha da çok önem vermeleri gerektiğini belirten Özdemir öğrencilere nasihatlerde bulundu; “Gireceğiniz lise sınavlarında aileleriniz sizlerin çok iyi liselere yerleşmenizi ve güzel yerlerde güzel liselerde okumanızı hayal ediyorlar. Ailelerinizin bu hayallerini gerçekleştirmek siz öğrencilerin elinde onlar sizleri okutabilmek için hiçbir fedakârlıktan kaçmıyorlar. Çocuğunun düşük puan aldığını gören bir aileyi bizler üzgün gördüğümüzde onlar kadar üzülüyoruz. Her şey sizlerin elinizde derslerinizi yapın bol bol test çözün soru çözün sınavda yüksek puan alıp sizde onları mutlu edin,  İnşallah lise yerleştirme sınavlarında alacağınız güzel puanlarla hepiniz hayallerinizdeki okullara yerleşirsiniz.” dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ