Eğitim
Giriş Tarihi : 27-04-2016 00:31   Güncelleme : 27-04-2016 00:31

AKYAZI’DA İKİNCİ GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ATSO) ile İş-Kur İl Müdürlüğünün aralarında

AKYAZI’DA İKİNCİ GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ATSO)  ile İş-Kur İl Müdürlüğünün aralarında gerçekleştirdikleri protokol gereği olarak girişimcilik kursunun ikinci etap çalışmaları başladı.

ATSO salonunda sürmekte olan kurs ilk kursta olduğu gibi 10 gün sürecek ve kursiyerler bu 10 günlük süre içinde 70 saat çeşitli konularda bilgi sahibi olacaklar.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından verilmekte olan kursu tamamlayan 25 kursiyere kurs bitirme belgesi düzenlenecek olan bir törenle verilecek.

İkinci etap kursun başlaması nedeniyle ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar bir açıklama yaptı. Bayraktar açıklamasında İş-Kur’la imzaladığımız protokol çerçevesinde kurslarımızın ikincisini başlatmış bulunmaktayız. İkinci etap kursun tamamlanması ile birlikte kurslara katılan 50 kursiyer sertifika almaya hak kazanmış olacaklardır. Diğer iki kursumuzu da önümüzdeki aylar içinde açıp sertifikalı kursiyer sayımızı 100’e çıkarmayı hedeflemiş durumdayız.

Birinci etap kursumuz başarılı bir şekilde tamamlanmış, ikinci etap kursumuzda tamamlanmak üzeredir. Kurslara katılıp başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarının dağıtımını yaptıktan sonra bu kursiyerlerimiz KOSGEP’e müracaat edecekler ve her müracaat eden ve müracaatı kabul edilen kursiyerimiz geri dönüşümsüz 50 bin lira hibe kredi alabileceklerdir. Hibe olarak aldıkları 50 bin liralık krediyi yeterli bulmayan kursiyerlerimiz ise yine KOSGEP’e müracaat ederek bu defa faizsiz olarak geriye ödeyecekleri 100 bin lira kredi daha alma şansları bulunmaktadır. Sonuç olarak şunu ifade etmeliyim ki, açtığımız ve açacağımız kurslardan yararlanan genç girişimcilerimiz açacakları yeni yeni işyerleri ile hem kendilerine bir gelir kapısı açmış olacaklar, hem yanlarında çalıştıracakları insanlara iş ve aş temin etmiş olacaklar hem de yurt ve Akyazı ekonomisine katkı sağlamış olacaklardır. Bu nedenle açtığımız ve açacağımız kurksların Akyazılı insanlarımıza ve genç girişimcilerimize hayli yararlı olduğunu görüyoruz ve bundan da büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum diyerek açıklamasını tamamladı.

Bilindiği gibi ilk etap kursa da 25 kursiyer katılmış ve kurs bitiminden sonra bu kursiyerler sertifika almaya hak kazanmışlardı. İki kurum arasında gerçekleşen protokol gereği ikinci etap kursun tamamlanmasının ardından üç ve dördünce etap kurslarda yapılacak ve kurslara katılıp sertifika almaya hak kazanan kursiyer sayısı da böylece 100’e tamamlanmış olacak.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ