Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 27-07-2015 12:04   Güncelleme : 27-07-2015 12:04

AKYAZI BELEDİYESİNDEN ACELLE AÇIKLAMASI

24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşen

AKYAZI BELEDİYESİNDEN ACELLE AÇIKLAMASI

24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşen ve bu yıl 27 nci Acelle Yayla Şenlikleri için hazırlıklar, Hanyatak Köyü Güzelleştirme Derneğince Mayıs-Haziran 2015 aylarında başlanmıştır.

Bu süre zarfında Belediyemizden talep edilen yaylaya ulaşım yolları düzenleme ve asfalt çalışmaları, yaylada ikamet eden ve yaklaşık 500 haneden oluşan Hanyatak, Taşyatak ve Boztepe obaları sakinleri için yayla içi köprü, menfez ve yol düzenleme işlemleri Belediyemiz Fen İşleri ekiplerince yapılmıştır.

Şanlıurfa, Diyarbakır ve diğer bölgelerdeki menfur saldırılardan dolayı Milletçe yaşanan derin üzüntü dolayısıyla, Ak Parti Genel Merkezinden yayınlanan 21 Temmuz 2015 tarihli yazı gereğince ve vicdanen, daha önce hazırlıkları tamamlanan programa Başkanlığımızca katılmama kararı alınmıştır.

Bu minvalde, Belediye ile ilgili program afişleri derhal indirilmiş ve programa katılmama kararı da programı düzenleyen Hanyatak Köyü Güzelleştirme Derneği ve yönetimine bildirilmiştir. Böylelikle programın icra günlerinde Belediyemiz temsil edilmemiştir.  Öte yandan; programın iptali ile ilgili Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı ve Belediye Başkanlığı olarak Derneğe tavsiyede bulunulmuştur. Ancak Dernek tarafından program iptal edilmemiştir.

Türkiye’miz ve Milletimiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Bunu en iyi hisseden ve derinden yaşayanlardanız. Bu açıdan bakıldığında bu konu ile ilgili Başkanlığımız tarafından çok hassas davranılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                          

                   Akyazı Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü                              

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ