Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 28-04-2015 14:00   Güncelleme : 28-04-2015 14:00

BÜYÜME TEMPOSU ARTACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından Ankara’da düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası

BÜYÜME TEMPOSU ARTACAK

Ankara’da Birliğimizin ikiz kuleli binasında yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Bilim,Sanayi ve Teknoloji akanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda-Tarım ve Hayvanc ılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı İsmet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmket Şimşek’in  katıldığı şurada 81 İlin Oda ve Borsa başkanları kendi İllerinde önemli gördükleri 5 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu.

Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu şurada yaptığı konuşmada Oda ve Borsaların gayretle kapsamlı bir çalışma yaptıklarını 81 İl ve 160 İlçedeki mikro ve makro ekonomik sorunları belirlediklerini ve çözüm önerilerinin de hazırlandığını söyledi ve tüm bu sorun ve önerilerimizi ilgili Bakanlıklar ve Kamu Kurumları bazında tasnif ettik dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun sorunlarını dinlediğini belirtken Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bugün küresel risklerin hem iktisadi hem de coğrafi olarak ülkemizi etkilediği bir dönemdeyiz. Böyle zamanlarda ayakta kalabilmek için hem altımızdaki zemin daha sağlam olmalı hem de özel sektörün moralini ve çalışma şevkini yüksek tutmalıyız. İşte sizin açıkladığınız 25 Öncelikli Dönüşüm programı hem daha sağlam zemin inşasını sağlayacak, hem büyüme temposunu arttıracak hem de ekonomideki kırılganlıkları azaltacaktır” 

Yeni Destek Paketi

İstihdam, Sanayi yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketinin iş dünyasına yeni bir moral ve şevk getirdiğini vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dile getirdiğimiz birçok sıkıntı ve önerinin, bu yeni destek paketinde karşılığını görmekten memnunluk duyduk dedi ve sözlerini şöyle tamamladı “ İnşallah el birliği ile ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokarız”

Şura toplantısına kurmayları ile birlikte katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’da  yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Eğer biz Türkiye ilk 10 büyük küresel ekonomi arasına girecek diyorsak bunu bir söylem, bir şiar bunu bir slogan gibi söylemek değil, onun alt yapısını kuracak şekilde her bir şehrimizin dönüşümünü sağlamak zorundayız”

Son 12 Yıl bir başarı öyküsüdür

TOBB’da yapılan şuralarla ilgili kayıtların Türkiye ekonomisin geldiği noktanın anlaşılması bakımından önemli olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, şimdi o kayıtları açsak ve 2003 yılındaki ilk şurayı, o günkü tartışmaları önümüze alsak 12 yıl içinde Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görürüz. Aslında bunların birlikte yayınlanması lazım. İşte o zaman son 12 yılın ne kadar başarılı olduğunu görürüz dedi. Başbakan Davutoğlu rakamlar vermek suretiyle ekonominin nereden nereye geldiğinin bir kez daha altını çizdikten sonra şura basına kapalı devam etti.

Kapanış konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu şuranın sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Şuraya katılan Oda ve Borsa başkanlarımızın sayesinde bütün Türkiye’yi dinlemiş olduk. Şundan emin olunuz ki gündeme getirilen tüm sorunlar değerlendirilecek ve çözüme kavuşturulacaktır. Bundan emin olunuz. Bu Ülke hepimizin. 78 milyon insanın ortak hayat alanı ve ortak geleceği. Her birinizin katkısıyla, alın teriyle ve emeği ile çok güçlü bir Ülkeyi birlikte inşa edeceğiz ”

Birliğimiz tarafından düzenlenen 8.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına Odamız Başkanı Şinasi Bayraktar’da iştirak etti ve daha önce Sakarya’da yapılan toplantıda belirlenen Sakarya’nın 5 sorunu hazırlanan rapor eşliğinde şuraya sunulmasına katkı sağladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ