Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2015 16:07   Güncelleme : 22-04-2015 16:07

SGK’DAN KADINLARA YÖNELİK PROJE “EVİN HESAP UZMANI KADIN” 

Sakarya nın da pilot iller arasında olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK),

SGK’DAN KADINLARA YÖNELİK PROJE “EVİN HESAP UZMANI KADIN” 

MasterCard ve TurkishWIN çalışan kadınların ekonomik yaşama aktif katılımını artırmak için “Evin Hesap Uzmanı Kadın” projesini hayata geçiriyor.  

 Evin Hesap Uzmanı Kadın” projesiyle 18-35 yaş arası SGK’lı kadınların sigortalılık hakları ve finansal okuryazarlık konusunda bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Üç yıla yayılması öngörülen proje kapsamında yurt çapında 100 bin kadına eğitim sağlanması hedefleniyor. 

   Sakarya Sosyal Güvenlik il müdürü Nurten Canbasoğlu  Proje kapsamını açıkladı."  SGK haklarının tanıtımı ve sosyal sigorta sistemine kayıtlılık oranının artmasıyla birlikte kadınların ekonomiye aktif katılımı için finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmek amaçlanıyor. “Evin Hesap Uzmanı Kadın” projesi kapsamında üç yılda 100 bin çalışan kadına ulaşılması hedefleniyor. Bu kadınların 300 tanesi Sakaryalı yeni sigortası yapılmış kadınlardan oluşacak.  

 Pilot olarak belirlenen 10 şehirde başlayacak proje Nisan ve Mayıs aylarında sırasıyla Antalya, Ankara, Sakarya, Zonguldak, Manisa, Adana, Eskişehir, Kayseri, İstanbul ve Bursa’da hayata geçirilecek. SGK iş birliğiyle, bu şehirlerde çalışan kadınlara ulaşılarak, yüz yüze eğitimler yapılacak.  

 Eğitimlerde finansal okuryazarlık ve SGK hakları anlatılacak. Eğitimin ilk bölümünde kadınlar SGK haklarını öğrenirken, FODER(Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği) tarafından hazırlanan ikinci bölümde ise finansal okuryazarlık konularında bilgi sahibi olacaklar. İki saatlik yüz yüze eğitim içeriğinin ardından soru cevap bölümüyle kadınlar tüm merak ettiklerini uzmanlara danışabilecek.  

 İsteyenler www.EvinHesapUzmaniKadin.org internet sitesindeki e-eğitim modülleriyle sisteme girebilecek ve E-eğitimlerini tamamlayan katılımcılara katılım sertifikası verilecek.

Evin Hesap Uzmanı Kadın’ın fark yaratan, ‘O Yaparsa Ben De Yaparım’ dedirtecek hikayelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. dedi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ