Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AKBALIK’TA VOLEYBOL TURNUVASI SÜRÜYOR

Bu yıl 7.si düzenlenen Geleneksel Kuzey Kafkas Köyler

AKBALIK’TA VOLEYBOL TURNUVASI SÜRÜYOR

Voleybol turnuvası Akyazı’nın Akbalık mahallesinde devam ediyor. Turnuvada 8 grupta 32 takım mücadele ediyor. 23 Haziranda başlayan turnuva 26 Temmuz Cumartesi günün oynanacak olan final maçı ile son bulacak.

Turnuvanın grup maçları ise 17 Temmuz akşamı oynanacak olan Maksudiye-Gebeş ve Larıca-Uzuncaorman maçları ile son bulacak. Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar çapraz eşleşme ile 18-21 Temmuz günleri ele maçı oynayacak. Galip gelen takımlar 22 Temmuz Salı v e 24 Temmuz Perşembe günü çeyrek final, çeyrek finalde bir üst tura çıkan 4 takım 25 Temmuz Cuma günü yarı final maçı oynayacaklar. Yarı finalde rakiplerini yenen takımlar 26 Temmuz Cumartesi günü final maçı yapacaklar ve final maçından sonra da şampiyon belli olacak.

İlk üçü Düzce Nüfren Köyü’nde, sonraki ikisi Kayalar Mahallesinde yapılan turnuvanın son üçü de Akbalık mahallesinde yapılıyor.  Turnuvaya voleybol severlerin dışında turnuvaya katılan takımların kızlı delikanlılı taratftarları büyük ilgi gösteriyor. Mızıka eşliğinde oynanan Abaza oyunları ise turnuvaya apayrı bir renk katılıyor.

Turnuvanın tertip komitesini oluşturan Taner Açba, Selçuk Sol (Sımsım), Zafer Kopal (Kopahiya), Murat Baba (Papa), Ertan Balba (Palba) ve Atakan Karaca (Karaçi) turnuvanın sağlıklı ve dostane bir ortamda geçmesi için büyük gayret sarf ediyorlar. Komite üyeleri bu yıl 7.si düzenlenen turnuvada maçların hayli çekişmeli geçtiğine dikkat çekerken, turnuvada oynanan maçları izlemek için çok sayıda voleybol sever taraftarın tarihi Akbalık güreş alanını doldurduklarını söylüyorlar ve grup maçlarında izlediğimiz kaliteli maçlardan sonra oynanacak olan eleme maçları ile çeyrek final, yarı final ve final maçının ise daha kaliteli maçlara sahne olacağını belirtip tüm voleybol severleri Akbalık’a davet ediyorlar.

TURNUVANIN KALAN GURUP MAÇLARI PROGRAMI ŞÖYLE;

15 Temmuz Salı  22.00 Hendek Kafkas-Cigerda Soğuksu

                              23.30 Malan Aydgılara-Darıyeri

16 Temmuz Çarşamba 22.00 Sarıyer-Sakarya Kafkas Derneği

                                         23.30 Acıelmalık-Halilbey

17 Temmuz Çarşamba 22.00 Maksudiye-Gebeş

                                        23.30 Yarıca-Uzuncaorman     

        

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı