Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2022 13:44

AKYAZI’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

Bu yıl Okula yaptırılan 2 derslikli ana sınıfı Kaymakam Yakup Güney ve Belediye Balkanı Bilal Soykan ve okul öncesi öğrencileri ile birlikte açılışı yapıldı. Ana sınıflarını gezen protokol Okul Müdürü Fatih Oğuzhan’dan bilgi aldı.

AKYAZI’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

2022-2023 Öğretim Eğitim yılı ilk zille beraber başlarken İlköğretim Haftası da   İlçe Merkezinde bulunan Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunda yapılan kutlama töreni başladı.

Tören öncesi öğrenciler palyaço sanatçısının gösterisi ve oynattığı oyunlarla okula başlamanın coşkusunu yaşadılar.

Bu yıl Okula yaptırılan 2 derslikli ana sınıfı Kaymakam Yakup Güney ve Belediye Balkanı Bilal Soykan ve okul öncesi öğrencileri ile birlikte açılışı yapıldı. Ana sınıflarını gezen protokol Okul Müdürü Fatih Oğuzhan’dan bilgi aldı.

Daha sonra da Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunun hazırladığı İlköğretim Haftası programına geçildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul Müdürü Fatih Oğuzhan’ın açış konuşmasından sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir yeni öğretim yılını kutladı ve bu yıl  ana sınıfı, ilkokul, orta okul ve Liseler ve özel eğitim kurumlarında olmak üzere toplam 19727 öğrenci  ve 1053  Öğretmenle eğitim öğretime başlandığını söyledi.

Birinci dönemin, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başladığını ve 20 Ocak 2023 Cuma günü sona ereceğini, Birinci dönem ara tatili, 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında , Yarıyıl tatili, 23 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecektir.  İkinci dönem ara tatilinin ise 17-20  Nisan tarihleri arasında olacağını belirten İlçe milli Eğitim Müdürü öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerinde bulundu.

Okulun 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan arkadaşlarına çiçek vererek okulumuza hoş geldiniz dediler.

Programda daha sonra 4. Sınıf öğrencisi Ömer Tahsin Bayrak Hoş geldiniz  şiirini okudu. Öğretmenlerden Filiz Meydan’ın hazırladığı Koro Okula dönüş şarkısını, Öğretmen Öznur Özer Durmuş yönetiminde Ben Okumak istiyorum Orotoryosunun gösterisi, Öğretmen Berkan Meydan’ın hazırladığı Atatürk’ün bir köy okulunu ziyareti adlı oyun sahnelendi.

Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulundaki  İlköğretim Haftası kutlama programı bayrak gösterisi ile sona erdi.

İlköğretim Haftası Kutlama Törenlerine Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, Jandarma Komutanı  Binbaşı Binbaşı Aksoy Ağtürk, AKP İlçe Başkanı Mest Ekrem, MHP İlçe Başkanı Soyhan Sofuoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe Spor Müdürü Adem Altun, Belediye Meclis üyesi Ergün  Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemi ve İlçedeki okul Müdürleri katıldılar.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı