Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2022 22:53   Güncelleme : 23-04-2022 22:53

AKYAZI’DA 102. YIL COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 102. Yıl kutlaması ülke genelinde olduğu gibi Akyazı

AKYAZI’DA 102. YIL COŞKUSU

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 102. Yıl kutlaması ülke genelinde olduğu gibi Akyazı İlçesinde de yapıldı.

Bayramla ilgili ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk sunumundan sonra törene katılanlar önce saygı duruşunda bulundu daha sonra da istiklal marşı okundu ve istiklal marşı eşliğinde de göndere Türk Bayrağı görevlendirilen öğrenciler tarafından çekildi. 

İkinci tören ve bayramla ilgili gösteriler Sosyal Gelişim Merkezi bahçesinde yapıldı. Burada da saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu. Daha sonra Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan birlikte halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

Her iki törende de istiklal marşını TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nurcan Sungur Tıraş söyletirken, her iki programın sunuculuğu da Paris Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Reşat Beyoğlu tarafından başarıyla yapıldı.

Sosyal Gelişim Merkezinde gerçekleşen tören programı ve yapılan etkinlikler TOBB H. Bayraktar Ortaokulu ile Cumhuriyet Anaokulu tarafından düzenlendi.

TOBB H. Bayraktar Ortaokulu öğrencisi Semanur Sofuoğlu günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaparken, aynı okul öğrencilerinden Gizemnur Kaya ve Gamze Seçkin şiir okudular. TOBB H. Bayraktar Ortaokulu öğrencileri Artvin, Kuzuluk İşmont MTAL öğrencileri de Karadeniz yöresi oyunu oynadılar. Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri de şemsiye gösterisi yaptılar.

Kuzuluk Enver Ören Ortaokulu öğrencileri de Okul Müdürleri Ömer Öztaş ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Emel Nilay Karakuş nezaretinde tören alanında kendilerine ayrılan bölümde açtıkları stantta 77 ülkenin bayrağı ve o ülkelere ait bilgiler içeren sergiye ev sahipliği yaptılar ve açtıkları sergiyle de büyük takdir topladılar.

Sosyal Gelişim Merkezi bahçesinde gerçekleşen kutlama programı öğrencilerin dans gösterileri ve Muallim Müzik topluluğunun mini konseri ile son buldu.

Düzenlenen törenlere Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Daire Müdürleri, Gaziler, Muhtarlar,  Öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ