Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

TARİHÇİ YAZAR MURAT DUMAN’DAN ÇANAKKALE KONFERANSI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98.yıldönümü

TARİHÇİ YAZAR MURAT DUMAN’DAN ÇANAKKALE KONFERANSI

Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Yurdu’nda kutlandı. Konferans salonunda konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Murat Duman’la tekrar Çanakkale Ruhu yaşandı.

Çanakkale aziz Mehmetçiklerimizin din, vatan, bayrak ve namus uğrunda canlarını feda ettikleri, sakat kaldıkları mübarek bir mekân olduğunu dikkat çeken Tarihçi Yazar Murat Duman, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Çanakkale’ye gitmenin, şehitleri anmanın bir vefa borcu olduğu kadar, Çanakkale ziyaretinde nelere dikkat etmek gerektiğinin de önemle üstünde durdu.

Türkiye’de son yıllarda en fazla ziyaret edilen yerlerden biri Çanakkale Şehitliği olduğunu belirten Duman, ”Mehmet Âkif’in ifadesiyle yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz yarımadadaki şehitlik, mübarek bir mekân. Savaşta en çetin muharebelerin yaşandığı, dünya tarihinde kara, deniz, hava ve denizaltı savaşlarının aynı anda yaşandığı ilk cephe Çanakkale cephesi olmuştur. Burada kazanılan moral, Milli Mücadele’ye de zemin hazırlamış ve Cumhuriyet’i kuran kadro bu cephede savaşmıştır.”dedi.

Çanakkale Cephesi’ndeki savaşın acımasızca yaşandığı şehitlik gezilerin bir gün olarak gezilmesinin az olduğunu dikkat çeken Tarihçi Duman ”Tarihin gördüğü en büyük savaşlardan birinin yaşandığı Çanakkale Cephesi’nde ziyaret edilen her mekân, o günlerden bugüne çok şeyler fısıldıyor. Bununla birlikte geniş zaman dilimlerinde yapılacak ziyaretlerle, siperlerinden tabyaların içlerine, çıkarma yapılan kıyılardan kale ve anıtlara kadar teferruatlı gezmek, tarih şuuru kazanma adına çok faydalı oluyor.”diye konuştu.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı