Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-10-2017 18:41   Güncelleme : 28-10-2017 18:41

ATSO TEKSTİL FABRİKALARI İLE EĞİTİM CAMİASINI BİRLEŞTİRDİ

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı’daki Tekstil firması

ATSO TEKSTİL FABRİKALARI İLE EĞİTİM CAMİASINI BİRLEŞTİRDİ

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı’daki Tekstil firması yetkilileri ile Eğitim camiasını buluşturdu.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yapılan toplantıya,ATSO adına Genel Sekreter Yalçın Karaçayır,  Aydın Örme A.Ş. adına Fabrika Müdürü Hüseyin Şahintaş, İK Müdürü Halil Tamay, İşmont Tekstil A.Ş adına İK Müdürü Mürvet Selvi, Yasin Demoen Konfeksiyon adına aynı zamanda ATSO  Meclis Başkan Vekili Nurhay Demoen, Kadifeteks A.Ş. adına İK müdürü Ercan Erkan, Çak Tesktil A.Ş. adına İK Müdürü Banu Araz Alkan, İlknur Konfeksiyoon A.Ş. Adına Şirket Ortağı ve Müdürü Adem Aydın, Nilüfer Hatun M.T.A.L. adına Müdür Sabiha Yazıcı Müdür yardımcısı Enver Yılmaz ve Branş Öğretmenleri, İşmont Halil Bildirici M.T.A.L. adına Hatice Koç, Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dardağan ve branş öğretmenleri katıldı.

ATSO da gerçekleştirilen toplantının gündemi Akyazı daki Meslek Teknik Anadolu Liselerinde açılması düşünülen yeni bölümlerle Akyazı daki Fabrikalara kalifiyeli,eğitim ve öğretim almış personel yetiştirmek ve bununla ilgili fabrikaların hangi dalda eleman ihtiyaçlarının olduğunu tespitini yapmaktı. Yapılan görüşmelerde özellikle Tekstil, Tekstil Teknolojileri ve alt bölümleri ( Boya, Apre, İplik, Örme, Konfeksiyon vb gibi ) ile ilgili ihtiyacın olduğunda hem fikir olundu. Ayrıca toplantıya iştirak eden Firma yetkilileri  kurulmak istenilen bölümlere her türlü kumaş,  makine ve yedek parça desteği vereceklerini belirttiler.

Atso Genel Sekreteri Yalçın Karaçayır yaptığı açıklamada, odamızda gerçekleştirilen verimli geçen toplantıda Fabrika yetkilileri ve Okullarımızı aynı çatı altında toplayarak birlikte aldığımız kararlar ile hem fabrikalarımız kalifiyeli eleman ihtiyaçlarını karşılayacak, hem de mesleki teknik Anadolu liselerinden mezun olan öğrencilerimiz teknik ve pratik donanımlı olarak daha kolay iş imkanı bulmuş olacaktır. Bu okullarımızda okuyan öğrencilerimiz ayrıca eğitimlerinin bir bölümünü fabrikalarımızın kendi bünyelerinde açacakları atölyelerde ve  bizzat kendi makinelerinde üretim esnasında eğitim alarak hem tecrübe edinmiş hem de  çalışma şartlarına uyum sağlamış, kendilerini geliştirmiş olarak mezun olacaklardır.dedi

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ