Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 30-08-2017 22:25   Güncelleme : 30-08-2017 22:25

Akyazı’da çay zamlandı

Akyazı Esnaf Odası çay ocakları ve kahvehane işleten esnafının taleplerine

Akyazı’da çay zamlandı

Akyazı Esnaf Odası çay ocakları ve kahvehane işleten esnafının taleplerine daha fazla direnemedi ve tam bayram arifesinde çaya zam yapmayı uygun buldu ve yönetim kurulu tarafından alınan karar Esnaf Odaları Birliğince de onaylanınca zamlı çay satışları da hayata geçmiş oldu.

Yapılan bu zam neticesinde Akyazılı çay ocaklarında ve kahvehanelerde bir bardak çayı 75 kuruş yerine bir liradan içmeye başladı. Çay tiryakileri bir bardak çayı 4 fırt ta içtiklerine dikkat çekerek bir fırt çay 25 kuruşa geliyor diyerek yapılan zamma tepki gösterdi. Tiryakiler ayrıca çay tiryakilerinin büyük bölümünün çayı şekersiz içtiklerine bununda maliyeti düşürdüğüne dikkat çekerek bu zammın yapılmaması gerektiği fikrinde birleşiyorlar.

Akyazılılar çaya yapılan zammın yapılış tarihine de dikkat çekiyorlar ve diyorlar ki “Esnaf Odalarının seçimleri Ekim ve Kasım ayları içinde yapılacak. Esnaf Odası başkanımız bir kez daha başkan olmak istiyor. Seçimde de zam yaparak mutlu ettiği esnaf oy kullanacak. O nedenle zammın yapılış tarihi de özenle seçilmiş” diyerek Oda başkanının Akyazılılar yerine kendini düşündüğünü ima etmeye çalışıyorlar.

Akyazı Esnaf Odası Başkanı Emin Üstün’de zamla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Esnafımızın zamla ilgili istekleri uzun zamandan beri vardı. Oda Yönetimi olarak zammı geç vermek için gayret gösterdik. İstekler sıklaşınca bizde Yönetim olarak zam vermeyi uygun bulduk ve aldığımız kararı Birliğimize gönderdik. Onlarda onayladı ve böylece yürürlüğe girdi”

Esnaf Odası Başkanı Emin Üstün verilen zammın yapılacak olan Oda seçimleri ile ilgisi olmadığına dikkat çekerek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı “ Odalarımızın seçimleri önümüzdeki aydan itibaren yapılmaya başlanacak. Oda yönetimi olarak verdiğimiz zamla seçimimizin bir ilgisi yok. Çünkü şu ana kadar bana ve arkadaşlarıma rakip çıkmış değil”

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ