Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-08-2017 14:27   Güncelleme : 15-08-2017 14:27

KÜLTÜRÜMÜZDE SİLAHLA EĞLENMEK VE SEVİNMEK YOK

Önceki gün Yaylak, Kışlak ve Meraların korunması hususunda görüş alışverişinde

KÜLTÜRÜMÜZDE SİLAHLA EĞLENMEK VE SEVİNMEK YOK

Önceki gün Yaylak, Kışlak ve Meraların korunması hususunda görüş alışverişinde bulunmak üzere yaylaları olan Mahalle Muhtarları ile bir toplantı yapan Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, konunun dışına çıkarak son günlerde Akyazı gündemin ilk sırasında yer alan silahla eğlenme ve silahla sevinmeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Kalaylı, kültürümüzde silahla eğlenmek asla yoktur. Düğünlerimizde, cemiyetlerimizde, şenliklerimizde, asker uğurlamalarımızda, özellikle dini bayramlarımızda insanlarımız gönül rahatlığı içinde doyasıya eğlenmeliler ve bayramlarını kutlamalılar. O insanlarımız eğlenirlerken ya da kutlama yaparken birilerinin çıkıp silahı ile sağa sola ateş etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Meskun mahalde silah atışı yapmak suçtur. Yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. İnsanlarımızın huzuru ve güveni için İlçemizde sıkça yaşanmakta olan bu olumsuzluk alınacak tedbirlerle kesin bir şekilde ortadan kaldırılacaktır. Emniyet ve Jandarmamızla bu konuyu her zaman konuşuyoruz ve alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunuyoruz dedi.

Gelin ve sünnet konvoylarında seyir halinde olan araçlardan atılan mermilerin evlerinin balkonunda ya da yolda yürümekte olan konuyla ilgili olmayan insanlarımıza isabet edebilir. Örnekleri çok görülmüştür diyen Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, insanlar hayatlarını kaybettikten ya da yaralandıktan sonra silahı ile ateş edenlerin kazayla oldu çok üzgünüm demeleri işledikleri suçu hafifletmez dedi ve bir kez daha çağrıda bulunarak şunları söyledi “ Sevinmenin tek yolu vardır o da davul zurna eşliğinde halay çekmek, kemençe eşliğinde horon oynamaktır. Silahla sevinmek ve eğlenmek kabul edilebilir bir durum değildir. İnsanlarımıza çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki; Bugünden tezi yok silahla eğlenmeye son verin”

Düğün yapacakların izin almak için Jandarma ve Emniyete geldiklerinde bu husus yetkililer tarafından anlatılmalı, düğünde silah atılmaması için düğün sahipleri mutlak surette uyarılmalıdır diyen Kaymakam Ömer Kalaylı, biz Akyazı Kaymakamlığı olarak alınması gereken tedbirleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Bu tür sevinçli ve mutlu gün ya da gecelerde olumsuzluk ve acı yaşanmaması için düğün ve düğün salonu sahipleri cemiyetlerinde silah atılmaması için misafirlerini uyarmalarını, misafirlerin de hem kendi huzurları açısından hem de düğün ve düğün salonu sahiplerini zor durumda bırakmamak için silah kullanmamalarını ve silahla sevinmemelerini kendilerinden bekliyorum dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ