Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 07-08-2017 22:46   Güncelleme : 07-08-2017 22:46

KÖPRÜ HABERİ KUZULUKLULARI SEVİNDİRDİ

D-140 Karayolu Akyazı’nın Kuzuluk Şose Mahallesi ile Orta Mahalleyi birbirinden

KÖPRÜ HABERİ KUZULUKLULARI SEVİNDİRDİ

D-140 Karayolu Akyazı’nın Kuzuluk Şose Mahallesi ile Orta Mahalleyi birbirinden ayırması ile iki mahalleye gidiş ve gelişler güçleşmişti. Her iki mahallede ikamet eden sakinler birbirlerine gidip gelebilmeleri için ya fabrika mahallesinden, ya da ihlas kaplıca evlerinde ki ışıklara kadar gidip geriye dönmek zorunda kalınca iki mahalleyi birbirinden ayıran D-140 Karayolu üzerinde araç geçişine müsait bir köprü yapılması talebi ile hem Karayolları 1.Bölge Müdürlüğüne, hem Akyazı Belediye Başkanlığına ve hem de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazılı olarak müracaat etmişlerdi.

Aradan hayli zaman geçmesine rağmen bu taleplerine olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamayan Kuzuluk Mahalle sakinleri sonunda bekledikleri müjdeli haberi almanın sevincini yaşamaya başladı. Müjdeli Haber Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünden geldi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığının 07.06.2017 tarih ve 694/6847 sayılı yazısına karşılık olarak 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür yardımcısı Okan Gerçek imzasıyla Sakarya Büyükşehir belediye Başkanlığına gönderdiği 06.07.2017 tarih ve 4302 sayılı yazısında Sakarya İli, Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesinde yol yapım çalışmaları tamamlanan 140-01 K.K. numaralı (D-100 İzmit-Ankara) Ormanköy ayr. Akyazı Devlet yolunda Km. 16+600 de bulunan tali yol bağlantılarına köprü önerisi projesi yapılmış olup, uygulamaya esas kurum görüşümüzün verilmesi istenmektedir. Söz konusu kesimde Karayolları Proje Standartlarında bir projenin kavşak proje raporu ile birlikte sunulması halinde incelenerek görüş verilecektir şeklinde gelen cevabi yazı Kuzuluk Mahalle sakinlerini sevindirdi.

Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Çakmakçı konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı “İki Mahalleyi birbirinden ayıran yol üzerinde bir köprü yapılması hususunu uzun zamandan beri istiyoruz. Köprü olmadığı için iki mahalle de yaşayanların birbirlerine gidip gelmeli hayli zorlaşmış durumda olması nedeniyle bu konu üzerinde yetkililer nezdinde hayli uğraş verdik. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu köprü yapımına ilişkin Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünden görüş istedi. 1.Bölge Müdürlüğü de görüş verebilmesi için Büyükşehir Belediyemizden bazı talepleri oldu. Büyükşehir Belediyemizin istenen belge ve bilgileri en kısa zamanda 1.Bölge Müdürlüğüne gönderip sonuç aldıktan sonra köprümüzün yapımına başlanacağına gönülden inanıyoruz. Dernek Yönetimi olarak Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu bu konuyla ilgili olarak bir kez daha ziyaret edeceğiz ve kendisinden alacağımız müjdeli haberi Mahalle sakinleri ve kamuoyuyla paylaşacağız”  

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ