Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 20-06-2017 00:50   Güncelleme : 20-06-2017 00:50

YENİCAMİLİ KAFADARLAR 8. İFTARLARINI YAPTILAR

Akyazı Yeni Cami semtinin ayrılmaz dostları her yıl geleneksel olarak

YENİCAMİLİ KAFADARLAR 8. İFTARLARINI YAPTILAR

Akyazı Yeni Cami semtinin ayrılmaz dostları her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeklerinin bu yıl 8.sini verdiler.

Her yıl Ramazan ayının son Pazar günü Beldibi merasında verilmekte olan geleneksel iftar  havanın müsait olmaması nedeniyle kapalı alanda yapılmak zorunda kalındı.

30 kişinin katıldığı iftar ekibi Akyazı’nın Batakköy Mahallesindeki Kaliç Park tesislerinde bir araya geldi.

İftar öncesi ve sonrasında mükemmel bir işbirliği vardı. Hep birlikte sofra kuruldu, neşe içinde iftarlar açıldı ve yemek sonunda da sofra hep birlikte kaldırıldı.

Bu iftarların diğer iftarlardan farkı ise gelecek yılın iftarını planlamak için bir yıllığına bir reis seçilmesi idi ve gizli oyla yapılıyordu.

Gizli oyla yapılan reis seçimine geçen yılın reisi Osman Parmak ve Taşkın Orsavaş katıldılar.

Seçimlere 30 kişi oy kullandı. Yapılan tasnif sonucu Taşkın Orsavaş 29 oy alırken geçen yılın reisine 1 oy çıktı.

Osman Parmak seçim sonuçlarına oyların mühürsüz olması nedeniyle itiraz etti. İtiraz uzun süren tartışmalardan sonra kabul edildi. Ve seçimler bu defa açık oyla yapıldı. Açık oylamada bu defa eski reis Osman Parmak oyların tamamını alarak tekrar reis oldu. Bu seçim gurubun maskotu olan Osman Parmak’a yapılan bir şaka idi ve seçim süreci kahkaha ve esprilere neden oldu.

 Organizasyonla ilgili bilgi veren Konuralp Mahallesi Muhtarı Nihat İçyüz bizler Yenicami çevresinin yakın arkadaşları olarak bundan 8 yıl önce Ramazan ayının son günlerinde başlattığımız  iftar geleneğini sürdürüyoruz. Bu gurup aynı zamanda mahallemizin eksiklerini görüp çözüm bulmak için olarak ortaya çıktı. Bu seneki hedefimiz yapılmakta olan  Cevat Ayhan Camisine 2. Bir minareyi gerçekleştirmek. Bu akşam bunun kararını da aldık. Yaklaşık 60 milyar lirayı bulacak minaremizi inşallah gelecek yılki iftarımıza kadar tamamlamış olacağız. Minarenin yapımına katkı vermek isteyen hayırseverlerin yardımlarını da  bekliyoruz. Bu yardımlarla minareyi daha kısa bir süre içinde tamamlayabiliriz. Şeklinde konuştu. Muhtar Nihat İçyüz katkı verecek olan her kese teşekkür ederek herkesin Ramazan Bayramını tebrik etti.

 İftar topluca çekilen fotoğrafla sona erdi.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ