Vefat
Giriş Tarihi : 19-08-2016 00:02   Güncelleme : 19-08-2016 00:02

SAKARYADAKİ SON ÇANAKKALE ŞEHİDİ KIZI AYŞE EKREM GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ

Sakarya’nın son Çanakkale şehidi kızı Akyazı’lı Ayşe Ekrem Vefat etti. 106 yaşında vefat eden Ayşe Ekrem

SAKARYADAKİ SON ÇANAKKALE ŞEHİDİ KIZI AYŞE EKREM GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ

Sakarya’nın son Çanakkale şehidi kızı  Akyazı’lı Ayşe Ekrem Vefat etti. 106 yaşında vefat eden Ayşe Ekrem annesine hamile iken babası Çanakkale savaşlarına katılmak üzere cepheye gitmiş ve bir daha evine dönmemişti.

Babasını hiç göremeyen Ayşe Ekrem 10 yıl önce zamanın Akyazı Kaymakamı Hasan Karahan tarafından Sakarya’daki diğer iki şehit kızı ile birlikte Çanakkaleye gönderilmiş babasının şehit olduğu toprakları ziyaret etmişlerdi.

12 çocuk annesi Ayşe Ekrem’in cenazesi 18 Ağustos Perşembe günü  baba evinin bulunduğu Taşyatak mahallesi merkez camiinde ilçe müftüsü Mehmet Şnokur tarafından kıldırılan öğle ve cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında  gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ayşe Ekram’in cenaze törenine Akyazı Kaymakam vekili İlyas Memiş , İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Garnizon Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Belediye Başkanı Hasan Akcan,  Sakara Şehiy ve gaziler derneği kurucu başkanı şehit babası Salim Yarar, Syşe Ekrem’in hayattaki evletleri, yakınları ve kalabalık bir cemaat katıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ