Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2016 00:01   Güncelleme : 18-08-2016 00:01

AKYAZI 17 AĞUSTOS’U UNUTMADI

17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve ilimiz ve bölgemizde büyük can ve mal kaybına neden olan

AKYAZI 17 AĞUSTOS’U UNUTMADI

17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve ilimiz ve bölgemizde büyük can ve mal kaybına neden olan asrın depreminde en çok zarar gören ve 74 vatandaşını kaybeden Akyazı depremi unutmuyor ve ununtturmamaya çalışıyor.

Kısa adı S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği, Akyazı Belediyesi ve Müftülük iş birliği ile yapılan programda deprem şehitleri anıldı.

Gazi Süleyman Paşa camii avluğunda yapılan anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Daha önce programa katılacağı duyurulan 17 Ağustos’un unutulmaz Kaymakamı şimdinin İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir’in olağanüstü hal dolayısı ile katılamadığını belirten mesajı okundu. Özdemir mesajında  “ 17 Ağustos 1999 yılında sizlerle birlikte yaşadığım ve yaşadığım sürece de asla unutamayacağım o acılı ve sıkıntılı günleri depremin bir yıl dönümünde de aynı canlılığı ile anımsıyorum. Bu akşam çok arzu etmeme rağmen yaşamakta olduğumuz olağanüstü günler dolayısı ile sizlerle beraber olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Bu vesile ile Deprem sırasında kaybettiğiniz  deprem şehitlerimiz ve bir ay önce kaybettiğimiz demokrasi şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Bu duygularla Allah’tan bizlere ve sizlere böyle zor günleri bir daha yaşatmaması dileklerimle başta o günleri benimle birlikte paylaşan mesai arkadaşlarım, yakın dostlarım başta olmak üzere siz değerli Akyazı’lılara en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

S.A.B.A.H. Derneği Başkanı İlhan Durgut deprem bölgesinde bulunduğumuzu ve depremle birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu belirterek toplumun tüm kesimlerini depreme karşı hazırlamak gibi bir sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Başkan Durgut 2 yıldan beri 17 bin insanımıza afet eğitimi verdik ve öçeşitli uygulamala gerçekleştirdik dedi.

Daha sonra S.A.B.A.H. derneğinin çalışmalarından oluşan bir slayt gösterisi, deprem belgeseli ve 17 Ağustos depremi sırasında çekilmiş fotoğrafların yer aldığı video gösterileri izletildi.

S.A.B.A.H. ilk yardım ekibi yaralanma ve boğulmalarda nasıl ilk yardım yapılacağını uygulamalı olarak gösterdiler.

Vatandaşların Deprem anılarının anlatılması sırasında depremde yakınlarını kaybeden bir bir bayan göz yaşlarını tutamadı.

Programa katılan Sakarya eski Milletvekili Ali İnci de söz alarak deprem anılarından birkaç tanesini anlattı.

Belediye Başkanı Hasan Akcan da konuşmasında depremde kaybedilen deprem şehiıtlerine Allah’tan rahmet dileyerek afetlere karşı belediye olarak ne gerekirse yapacaklarını söyledi.

4 saati aşan programda ayrıca 17 ağustos depremi sırasında önemli görevler üstlenen SAKRAT  Derneği telsizcileri alana kurdukları istasyonla dünyanın çeşitli yerleri ile görüşmelerde bulundular.

Programda SAKARYA AFAD da donanımlı bir aracıyle yer alarak AFAD’ı tanıtımı ile çalışamalrı hakkında bilgiler verdiler.

Programın son bölümünde 17 Ağustos depreminde Akyazı’da vefat eden 74 vatandaşın adları okundu ve daha sonra da din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim, mevlüt ve ilahiler okundu. Yapılan dualar onların ruhlarına bağışlandı.

Program börek, çay ve ayran ikramı ile sona erdi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ