Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2016 23:48   Güncelleme : 03-05-2016 23:48

AKYAZI ÖMERCİKLER CAMİİNDE MİRAC COŞKUSU

Yüvce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bütün insanligi temsilen

AKYAZI ÖMERCİKLER CAMİİNDE MİRAC COŞKUSU

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in  bütün insanligi temsilen Cenab-i Hakkin yüksek huzurana kabulü anlamina gelen Miraç Gecesi tüm İslam aleminde olduğu gibi Akyazı’da da coşku ile kutlandı.

Hicri Recep ayının 27. gecesinin tanik oldugu bu 'Büyük Bulusma'nın sonuçlarının dile getirildiği mekanlardan biri de Akyazı Ömercikler Camisinde gerçekleşti.

Ömercikler Camii İmam Hatibi Ethem Genç ve güzel sesli hafızların okuduğu Kur-anı Kerim ve ilahilerle renklendirilen mirac gecesinde tam anlamı ile coşku yaşandı.

İmam Ethem Genç bu ve bunun gibi gecelerin önemine dikkati çekerken Mirac olayını detaylı bir şekilde izah etti.

Yüce Peygamberimizin Allah’la buluşup konuştuğunu söyledi ve yeryüzüne dönüşünde insanlığa önemli hediyelerle geldiğini ifade etti. Bu hediyelerin en önemlisinin ise namaz olduğunu vurgulayan İmam Genç  bu gece yapılacak duaların kabul göreceğini söyledi ve gecenin sabahında yeni bir sayfa açarak günahsız bir şekilde yaşama şansı elde edilebileceğini söyledi.

Yapılan duanın ardından yatsı namazı kılındı. Gecenin sonunda ise Cemaat İmam Ethem Genç  ve birbirlerinin kandillerini kutladılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ