Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 08-10-2015 15:01   Güncelleme : 08-10-2015 15:01

GÖREV YAPTIĞI AKYAZI’YA 30 YIL SONRA GELDİ

1983 Eylül ayında Ziraat Teknisyeni olarak göreve başlayan ve 1985 yılının Mart ayına

GÖREV YAPTIĞI AKYAZI’YA 30 YIL SONRA GELDİ

1983 Eylül ayında Ziraat Teknisyeni olarak göreve başlayan ve 1985 yılının Mart ayına kadar bu görevini başarıyla ifa eden Celal Tan 30 yıl sonra Akyazı’ya gelerek dostları ile hasret giderdi.

Akyazı’dan ayrıldıktan sonra Bingöl’de İl Tarım Müdür yardımcısı, Muş’ta İl Tarım Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atandığını ve 47 yıl hizmet ettikten sonra 65 yaşını doldurduğu için emekli olan Celal Tan Akyazı’da çalıştığı 18 ay içerisinde birçok dostluklar edindiğini, iyi bir çalışma ortamı bulduğu için tarımda meydana gelen yenilikleri anında uygulama şansı bulduğunu belirtti ve Akyazı benim için çok önemli bir İlçe, emekli olduğum mertebeye ulaşana kadar Akyazı’da edindiklerim ve bu güzel ilçede elde ettiğim tecrübeler benim için yol gösterici oldu dedi.

Akyazı’nın önemli isimlere sahip olduğunun da altını çizen Celal Tan, özellikle tarım konusunda merhum Hüsamettin Bayraktar’ın katkılarını ne ben ne bir başkası asla inkar edemez dedi ve kendisini rahmetle ve minnetle andığının altını çizdi.

Dışarıdan bilindiğinin aksine Akyazı’nın mükemmel bir ilçe, Akyazılıların ise sevecen ve misafirperver olduklarına dikkat çeken Celal Tan, ben Akyazı’ya geldiklerinde ağlayan, tayinleri çıkıp ta gidenlerin de yine ağlayarak gittiklerine şahit olmuşumdur. Ben ise Akyazı’ya kendi isteğimle ve gülerek geldim, giderken ise diğer arkadaşlarım gibi ağlayarak gittim. Çünkü Akyazı’da çok büyük tecrübe sahibi oldum ve görev yaptığım süre içinde de el birliği ile önemli hizmetler yaptık dedi.

30 yıl aradan sonra tekrar Akyazı’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu da anlatan Celal Tan, emekliye ayrıldıktan sonra Ankara’da yaşamaya devam ettiğini ve şu an itibarı ile de Ankara radyosunun kurulu bulunan TSM korosunda başkanlık görevi yaptığını da belirtti ve Akyazılılara Ankara’da bir eviniz olduğunu unutmayın çağrısı yapmayı ihmal etmedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ